Он је сада открио како је све то почело, али и проговорио о свом тешком животу у прошлости и критика које свакодневно добија.

- Тражио сам стан за пријатеља и гледао понуде које су ми стизале. Налетео на један који бих могао да приуштим узимајући у обзир да део већ имам, али ми остатак фали. Поделио сам то са људима и они сами су предложили ту иницијативу! Пре овога нисам ни имао Paypal, Patreon и остале платформе које сви људи из ове бранше имају и користе! На њихов наговор сам то пустио у етар и повратна реакција је била прелепа.

- Да, тај стан постоји и кошта скоро 80.000 евра. Не могу дати прецизан одговор, али могу рећи да нисмо ни близу и зато ми је смешно што су се докони људи толико узбудили. Ево за душмане: не брините, немамо ни шеснаестину укупне цифре, ако тај стан и узмем на крају, биће уз помоћ стамбеног кредита на ком радим.

Веселинова објава наишла је на низ негативних коментара корисника друштвених мрежа. Многи га критикују јер је "жив, здрав и прав", па би требало да "засуче рукаве" и заради за стан.

- Шта рећи, а не заплакати! Радим од своје 15. године, радио сам сезонске послове, ишао да берем краставце, чупам лук и метлице, вадим кромпир, берем грожђе, ма да не набрајам шта све не! После тога дошао Нови Сад стопом, без иједног динара у џепу! Покушао да студирам, али услед финансијског краха нисам могао да се ослоним на своје већ сам морао да се запослим у брзој храни где сам остао годину дана. После тога сам променио локал, али остао у тој бранши. Поред тога радио треће смене у другом локалу, ишао да чистим станове и укупно радио три посла како бих могао себи да приуштим нови телефон. Не презам ја од рада, моји рукави су засучени од малих ногу! Не молим ја никога већ сам почео да користим пун потенцијал друштвених мрежа, као и све моје колеге - рекао је за Пинк.рс.

У једном од сторија је поменуо да нико од тих који га критикују не знају његову тешку животну причу.

- Нисам ја никога критиковао већ рекао како јесте, људи који ме дуже прате знају 30% онога што сам заправо прошао, док посматрачи ни 1%. Уколико кренем да причам о овоме, испашће да глуматам жртву, али некада се морам оградити и објаснити људима одакле ја долазим. Моја породица је, од како знам за себе, дисфункционална. Моји су се развели када сам био мали, мајка је трпела породично насиље, тата је подлегао пороцима и алкохолу, такође и деда. Услед лоших услова за живот, мајка је морала да оде на две године на Малту да би зарадила за то, није нам ништа рекла, а породица каква јесте, пунила је главе сестри и мени да нас је напустила, па сами закључите како је то утицало на психу детета од 6 година. Када се вратила после 2 године, покушали смо да живимо са њом и обновимо однос, што смо и успели, али је она доживела саобраћајку и преминула у болници. Одмах после ње је преминула и наша бака, остали смо препуштени сами себи. Живели смо са татом и дедом.

- Тата је увек био на терену и није могао да нам се посвети, деда је био алкохоличар и ствари као што су наше образовање и благостање нису били у првом плану. Свађе су постајале све чешће, ниједан Божић нисмо провели у миру. Једне године је деда секиром насрнуо на тату и то сам ја морао да раздвајам! Потегли су се и оштри предмети, тешке речи и остало што иде с тим... Убрзо је тата остао без посла, деда није имао пензију и месецима смо живели на хлебу и води. Пошто нисмо имали никакве изворе прихода, дажбине се нису могле плаћати и пола детињства сам провео у мраку, без основних услова за живот. Зими је тата морао да иде по селу да сече старо дрвеће како бисмо имали с чим да наложимо ватру. Никада нисам могао да приуштим себи екскурзију, неки тренинг за неки спорт или било какве активности. Док су моји вршњаци имали свЕ време и нормалне услове за развијање, мој мозак се фокусирао на преживљавање и лечење траума, још тада!

- Поред тога, односи су били превише компликовани, нон стоп смо имали посете од проценитеља, социјалних служби јер су неки сродници хтели да нас ставе у дом, што тата и деда нису допустили, али су се једва изборили. У средњој школи често нисам имао за месечну карту, морао сам да стопирам до школе, малолетно дете! Скоро никада нисам имао за ужину, гледао вршњаке како уживају у храни док је мени кришом вода цурила из уста, а код куће ме је чекао бајати хлеб на који смо мазали маст и стављали од горе паприку и со. Деда је преминуо скоро, у кући без струје и са једва воде, тата је морао да изнајми трошни стан који је прокишњавао док сам ја живео у Новом Саду и плаћао кирију.

Иако је нагласио да му људи не шаљу више пара, и напоменуо да ће сваку уплату, која буде виша до једног евра, дати у хуманитарне сврхе, поједини кажу да је његов апел за скупљање новца за куповину стана сраман, јер се може апеловати да се прикупи новац за лечење неког детета.

- Ја не знам шта је с људима, да ли су когнитивне способности појединаца у толиком минусу или је у питању нека делузија, не знам, али апела са моје стране није било! Ово су иницирали људи који ме прате! И смешно ми је поређење, па мајку му, ово имају сви људи из ове бранше и логично да ће им људи уделити који динар јер имају своје разлоге. Ја активно, годинама, утичем на људе да пробуде самосвест и критички размишљају! Такође и помажу онима којима је помоћ потребна, било то дете или напуштена животиња! Боли ме заборавност!

Једна самохрана мајка, са више деце, решила је да му помогне чим добије дечији додатак, али је Веселин то одбио.

- Понављам, ја ништа ни од кога нисам тражио! Госпођа је изразила жељу да поред свих недаћа које су је задесиле, мени помогне! И није једина! И наравно да сам одбио то! Ја овде не просим, никога не молим, једноставно сам почео да радим оно што сви из ове бранше раде, а то је вредновање сопственог рада. Људи имају права да раде са својим новцем шта желе, ја сам захвалан до неба и назад на пожртвованости, али не желим да се ово претвори у циркус! Нека донира само онај ко има вишка и жели да помогне, али нека ту цифру коју је наменио мени, подели на два дела и уплати у хуманитарне сврхе!

(Пинк.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".