Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је припадницима Управе криминалистичке полиције на још једној успешно спроведеној акцији којом су пресекли ланац кријумчарења марихуане из Албаније у Србију и запленили 174,4 килограма ове дроге.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/MUP Republike Srbije

 


Он је упозорио да Србија није нити ће бити тржиште за продају и дистрибуцију марихуане или било које друге дроге.

"Припадници Управе криминалистичке полиције запленили су 174,4 килограма марихуане која је из Албаније стигла до југа наше земље и била намењена за даљу продају по Србији и дистрибуцију у земље Европске уније. Свако ко помисли да продаје или превози дрогу кроз Србију наићи ће на снажан удар српске полиције", навео је министар.

Подсетио је је полиција у јануару такође пресекла ланац кријумчарења 300 килограма марихуане из Албаније код Великог Трновца.

"Као што видите, у сваком месту, граду и селу у Србији, закон се доследно спроводи и примењује. Немојте више покушавати, нећете избећи српску полицију, Србија није нити ће бити тржиште за продају дроге", казао је министар.

Полиција је на територији општине Прокупље, у месту Белољину зауставила теретно возило марке „мерцедес“, регистарских ознака АП КиМ, којим је управљао С. И, док се Л. Л. налазио на месту сувозача и приликом прегледа возила, у делу који је намењен за смештај терета, у покретном поду, пронашла 23 платнене вреће са укупно 171 пакетом марихуане, укупне тежине 174,4 килограма.

Они се терете да су наведену дрогу из Албаније транспортовали ради даље продаје по Србији и земаљама Европске уније.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у Више јавно тужилаштво у Прокупљу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".