Кривичне пријаве у редовном поступку биће поднете против шездесетчетворогодишње лекарке због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и против двадесетпетогодишњег мушкарца због сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе. 

Ухапшени су Љ. Н. и С. К. запослене у Градском заводу за плућне болести и туберкулозу Београд, М. Р. Р., као  и Ј. Р.медицинска сестра Дома здравља Стари град у Београду.

Како се сумња, Љ. Н. је преко С. К. утицала на Ј. Р. да у службене евиденције Дома здравља Стари град унесе податак да је вакцином против „ковид-19“ имунизован један мушкарац, иако није, за шта је Љ. Н. од супруге тог мушкарца М.Р.Р. примила 24.000 динара. 

Такође, Љ. Н. је утицала и на шездесетчетворогодишњу лекарку у Градском заводу за плућне болести и туберкулозу Београд да изда документ о прегледу двадесетпетогодишњег мушкарца, иако није био на прегледу, како би добио Потврду о привременој спречености за рад и тако оправдао недолазак на посао.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".