Из те странке су за радио "Сто плус" поручили да неће објављивати каква врста узорка је послата на анализирање, како не би угрозили истражни поступак.

- Да даљег нећемо обзнањивати детаље о лабораторијама у којима је рађено истраживање, које је покренула интерно породица, из бојазни да не угрозимо истражни поступак. Када буде време, јавности ће бити познати и ти детаљи -  поручују из СПП за радио "Сто плус".

Син преминулог Муамера Зукорлића је за босанскохерцеговачки "Аваз" прокоментарисао наводе о тровању муфтије, које је обзнанио на конференцији за медије у недељу. 

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић/Сава Радовановић

 

 

Усаме Зукорлић је рекао за портал "Аваза" да након смрти нису урађене основне обавезе надлежних, као што су полицијски увиђај и установљавање узрока смрти, што је пробудило сумњу код муфтији блиских људи.

Ексхумација и обдукција тела Муамера Зукорлића

- Након што смо јавности обзнанили сазнања на основу којих смо добили основану сумњу да рахметли академик муфтија Муамер Зукорлић није умро природном смрћу, у понедељак смо Републичком јавном тужилаштву предали кривичну пријаву против НН лица и у прилогу смо предали лабораторијске извештаје које смо добили. Добили смо обећање од Републичког тужилаштва да ће се по овом предмету поступати са највишим степеном приоритета - казао је Зукорлић.

На питање да ли ће се вршити ексхумација и обдукција муфтије Муамера Зукорлића, одговорио је:

Фото: АТА имагес, Инстаграм принтскрин/usamezukorlic

 

 

- Надлежни правосудни орган ће највероватније наложити ексхумацију и обдукцију, јер ће то бити једини начин да се званично утврди узрок смрти рахметли академика муфтије Муамера Зукорлића. За нас као породицу је то прилично емотивно и стресно, али обавеза према истини о узроку смрти рахметли Муфтије нам је јача од емоција - појаснио је Зукорлић.

Мало је било присебних

Усаме Зукорлић каже да се нису сви могли помирити са изненадном смрћу, па су због тога послали узорак на тестирање.

- Неколицина нас се пре свега није хтела помирити са чињеницом да се преселио великан нашег времена, а да нису одрађене неке основне, законом обавезујуће радње, као што је полицијски увиђај, изјаве, установљавање узрока смрти у Општој Болници, затим обдукција, која би се у том тренутку много лакше и брже одрадила. У том тренутку нас је задесио хаос и мало је људи који су били присебни. Они који јесу, узели су узорак од рахметли муфтије који је послан на тестирање. Лицитирање са сумњама без доказа би само наштетило истражном поступку.

(радио Сто плус/Аваз)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".