Елма је на свом Инстаграм профилу истакла да је изненађена не само добијеним резултатима, него и чињеницом да су такве анализе уопште рађене.

Усаме, председник Странке правде и помирења, изјавио је данас да су две независне лабораторије радиле анализе и да резултати обе показују да је његов отац отрован.

- Једна је показала да се ради о тешким металима, а друга да се ради о храни. Захтевамо истрагу, да се детаљно открије узрок смрти нашег оца и лидера - рекао је Усаме Зукорлић.

Након тога, огласила се и Елма Елфић Зукорлић.

- Моја деца и ја смо јако потресени и узнемирени наводима који су данас изречени, такође, немамо никакаве информације да је анализа узорка рађена, као ни у којој земљи ни у којим лабораторијама су вршене анализе. Све што знамо, сазнали смо путем медија - поручила је Елма преко свог Инстаграм налога.

 

 

Она је навела да деца и она захтевају да што пре добију целокупне информације о изреченим наводима, на које, како је рекла, имају псолутно право.

- Захтевамо ексхумацију и обдукцију, али и оно што се није чуло на конференцији, да желимо, уколико наводи буду тачни, да се покрене истражни поступак и кривац нађе и изведе пред лице правде - додаје Елма Елфић Зукорлић.

Подсетимо, Муамер Зукорлић преминуо је 6. новембра 2021. у 51. години.

Зукрлић је био председник и главни муфтија Мешихата Исламске заједнице у Србији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".