То што неко, на пример, има завршен факултет не показује нужно да је и претерано интелигентан. Али, ако прихвата грешке и разуме да су оне део живота, тада се може рећи да је интелигентнији од других и то је знак по којем можете да препознате да је неко интелигентан. Такви људи знају како се кроз грешке може пуно тога научити и да су то заправо животне лекције.

Постоји дефиниција интелигенције која звучи отприлике овако - то је способност учења из властитих и туђих искустава као и способност брзог сналажења у непознатим ситуацијама.

Фото: Профимедиа

 

 

Кинеска пословица каже: "Онај ко поставља питање је будала на пет минута, онај ко питања не поставља - остаје будала заувек."

Интелигентни људи знају да, иако цео живот уче, опет има много тога што и даље не знају, што могу да науче. Они постављају питања све док не добију јасан одговор. Ако нешто не разумеју, тражиће објашњење, преноси Mystical Raven.

Понекад се могу чинити и досаднима, јер док не добију комплетну слику у глави, неће стати сa испитивањем. То посебно долази до изражаја код врло паметне dеце која размишљају о свему далеко више од вршњака. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".