Како пише Феникс-магазин, у полицијској станици у Фленсбургу испоставило се да је поморац из БиХ намеравао аутобусом да се врати из Хамбурга у холандски Ајндховен, где је на тамошњој аутобуској станици спаковао свој пртљаг са јакном у којој му је остао новчаник, пасош и мобилни телефон. Полиција није појаснила како је успео без личних докумената да стигне у Хамбург.

У полицијском саопштењу наводи се да је у Хамбургу, под утицајем алкохола, "један зелени аутобус заменио за други зелени аутобус" који је возио у Копенхаген. Шта је учинио, схватио је тек на граничном прелазу са Данском.

Фото: Профимедиа

 

 

Како је планирао из Ајндховена да отпутује кући у БиХ, полиција је контактирала босанскохерцеговачку амбасаду у Берлину па од њих добила податке о његовом идентитету.

Из амбасаде БиХ у Берлину су свом 45-годишњем поморцу послали купљену аутобусну карту како би могао из Хамбурга да се врати у Ајндховен где су му остале ствари.

Како би се уверили да ће 45-годишњак овога пута ући у прави аутобус, немачки полицијски службеници су га одвезли до аутобуске станице и увели у аутобус за Ајндховен.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".