Сара се, угледајући се на своје родитеље, окренула уметности, те се лепа Титова праунука одлучила да упише сликарство на Академији ликовних уметности у Загребу и до сада је имала две самосталне изложбе.

 

 

Мајка младе Саре је Александра Саша Броз, која је унука Јосипа Броза Тита. Ова позоришна и телевизијска режисерка се развела од глумца Ранка Зидаревића, Сариног оца. Како наводи, док дише трудиће се да промовише дело свог деде Тита.

- Са дедом сам највише времена проводила на Брионима, а њему је било важно да му унука буде добар ђак. Због одличног успеха у школи, поклонио ми је папагаја Крокија - казала је она.

 

 

Како је Сара рекла за медије, поред развода родитеља који је наступио после шест година брака, њено одрастање су обележила бројна путовања по Европи и свету, пошто је њен деда, Мишо Броз, служио као дипломата у Египту, Индонезији, Сингапуру, Русији, Филипинима.

Одрекла се презимена

Млада уметница је недавно променила презиме Броз, а то је учинила јер није желела да носи тај терет на леђима.

- Пре две године рекла је да жели да се макне од терета мог и Ранковог презимена, па је одлучила да узме бакино презиме Хас - рекла је Саша Броз за "Вечерњи лист".

 

 

Додала је да су она и супруг подржали ћерку у њеној одлуци јер, како је сама истакла, знају шта значи носити терет познатог презимена.

- Осетили смо да јој је то дошло природно и да има смисла - додала је Саша Броз.