Тренутно је једна од најпознатијих извођача са ових простора баш због тога што је потпуно нетипична.

Право име ове р'н'б, хип хоп и треп певачице је Сенида Хајдарпашић. Рођена је у Љубљани 9. април 1985. године. А иако је одрасла у Словенији, њени родитељи имају црногорско порекло.

Фото: АТА имагес

 

 

Потомак познатог паше

Породица Хајдарпашић потиче са Бихора из околине Бијелог Поља. Чак, постоји и прича да је њен предак славни Хајдар-паша Селим, који је дошао у Бихор султановим бератом 1689. године са двеста коњаника и 1.600 пешака. Рођен је у Ајвалуку, у Анадолији, а имао је задатак да угуши честе пубуне Срба у том делу земље. Његово потомство је веома бројно и налази се свуда по Црној Гори, Србији, Босни, а доста се њих и одселило у Турску.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)


Почетак музичке каријере

Музиком је почела да се бави пре 12 година, а њен први сингл се зове ”Пустињом". Убрзо постаје члан групе MUFF са којима и даље ствара. Заједно су радили на песми "Нај сије в очех " 2012. године, која је тада проглашена хитом године у Словенији.

Сенида је 2018. године почела да се пробија на нашу музичку сцену, а прва песма на српском језику и велики хит била је ”Слађана", потом је уследио сингл ”Бело". Исте године снима дует са репером Цобијем " 4 стране света", за потребе филма "Јужни ветар".

У почетку, Сенида је певала само када је сама код куће. Међутим, њена сестра ју је „открила“ и поставила једну њену песму на „Ју Тјуб“. Иако је негодовала, Сенида је била свесна да има таленат и потенцијал, те је пристала на то да је сестра пријави на једно музичко такмичење.

Победила је и добила понуду да потпише уговор са једном словеначком дискографском кућом.

Крајем марта 2019. избацила је први сингл за страно тржиште ”Ride", а недуго затим и албум "Без тебе".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senidah (@senida_h)


Са једним од најпопуларнијих певача са наших простора Дином Мерлином снимила 2021. дует ”Дођи", који је веома брзо пронашао пут до срца публике.

 

Више ни не може да се замисли свирка без, бар једне, Сенидине песме, а неки од њених највећих хитова до сада су: ”Мишићи”, ”Камиказа”, ”Replay”, "Бехуте”.

Надимак ”Senidah”

Ова словенска певачица једном приликом је открила да је то, у ствари, тихо "х" као у страним именима, иако људи то овде тако не изговарају. - Може да буде Senidahhh, или севдах - рекла је Сенида са уздахом.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".