Подршка конкурентности сточара односи се на области производње млека и меса, пчеларства и аквакултуре. Издвојена средства биће на располагању подносиоцима пријава до потпуног утрошка.

Подсетимо, пре два дана објављена је и коначна ранг-листа свих подносилаца захтева, која се налази на сајту Управе за аграрна плаћања.

Корисници ових подстицаја имају могућност добијања бесповратних средства у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције, са припадајућим порезима, 40 процената кредитног финансирања у сарадњи са пословним банкама, уз свега 10 одсто сопственог учешћа.

- Ова одлука је донета због повећаног интересовања за ову субвенцију - казао нам је Горан Ђаковић, агроаналитичар. - Очекује се да ће за тај новац њих 560 моћи да купи тракторе и другу пратећу опрему коју су тражили. Ако неко одустане, листа се помера, све до утрошка средстава. Било је велико интересовање за ове подстицаје. Трактори се највише траже, они средње јачине, који су погодни за фарме. Поента је да се повећа конкурентност, јер када имају добру опрему, правиће бољу храну за стоку.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".