Анастасија је недавно пала у несвест на наступу у Немачкој, а у разговору, а Цеца је открила због чега се то догодило.  

- Анастасија је сада одлично. Њој је позлило на наступу јер слабо једе, а ја сам је већ критиковала због тога. Пуно тренира и доста је ангажована око сценских наступа са својим плесачима. У тим ситуацијама падне јој притисак, и било је логично да ће доћи до тога - рекла је Цеца.

Фото: АТА имагес

 

Фолк дива, која је на сцени дуже од 30 година, каже да да се доста разликује време када је она почињала каријеру у односу на садашње, када њена ћерка крчи свој пут на естради.

- У време старе Југославије, „Оскар популарности“ је био велики догађај. Живели смо у држави са 20 милиона становника и на том догађају су се појављивале праве звезде, односно сви они који су у том тренутку били на јавној сцени - спортисти, глумци, певачи... Публика је тада гласала ко треба да добије Оскар популарности и не сећам се да се ико икада побунио због тога - рекла је певачица.

Осим што је тада публика била једини и најважнији судија, Цеца каже да су у њено време певачи имали више права него сада.

Фото: АТА имагес

 

- Када сам почињала каријеру, била су сређена извођачка и ауторска права и све је функционисало како треба. Ако бих дигла свој глас за нешто, то је да се среде ствари у музици како би извођачка права била чиста и регулисана. Аутори то имају у Сокоју, али ми певачи смо на маргини што се тог проблема тиче - рекла је фолк дива, и истакла да разуме због чега поједини аутори забрањују да се њихове песме јавно изводе на наступима или такмичењима попут „Звезда Гранда“.

- То је њихово право и они могу да одлучују да ли њихове песме могу да се изводе или не. У то се не бих мешала, али ми је много горе када извођачу дате песму, па му због међуљудских неслагања забраните да је изводи. То ми је потпуно без везе - рекла је певачица.

Фото: Теодора Ћирић

 

С обзиром на то да се њена млађа колегиница Андреана Чекић недавно нашла у великом проблему када је певач Емир Ђуровић оптужио да је узела сву зараду од њихове дуетске нумере „Ципеле“, а онда је песму забранио на Јутјубу и поново је снимио с Александром Бурсаћ, Цеца каже да је упућена у ову причу, али да сматра да је оригинал увек на цени.

- Певач даје печат песми, текстописци и композитори су битни, али ипак је певач тај који је наметне публици - рекла је Цеца за "Ало".

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".