Anastasija je nedavno pala u nesvest na nastupu u Nemačkoj, a u razgovoru, a Ceca je otkrila zbog čega se to dogodilo.  

- Anastasija je sada odlično. NJoj je pozlilo na nastupu jer slabo jede, a ja sam je već kritikovala zbog toga. Puno trenira i dosta je angažovana oko scenskih nastupa sa svojim plesačima. U tim situacijama padne joj pritisak, i bilo je logično da će doći do toga - rekla je Ceca.

Foto: ATA images

 

Folk diva, koja je na sceni duže od 30 godina, kaže da da se dosta razlikuje vreme kada je ona počinjala karijeru u odnosu na sadašnje, kada njena ćerka krči svoj put na estradi.

- U vreme stare Jugoslavije, „Oskar popularnosti“ je bio veliki događaj. Živeli smo u državi sa 20 miliona stanovnika i na tom događaju su se pojavljivale prave zvezde, odnosno svi oni koji su u tom trenutku bili na javnoj sceni - sportisti, glumci, pevači... Publika je tada glasala ko treba da dobije Oskar popularnosti i ne sećam se da se iko ikada pobunio zbog toga - rekla je pevačica.

Osim što je tada publika bila jedini i najvažniji sudija, Ceca kaže da su u njeno vreme pevači imali više prava nego sada.

Foto: ATA images

 

- Kada sam počinjala karijeru, bila su sređena izvođačka i autorska prava i sve je funkcionisalo kako treba. Ako bih digla svoj glas za nešto, to je da se srede stvari u muzici kako bi izvođačka prava bila čista i regulisana. Autori to imaju u Sokoju, ali mi pevači smo na margini što se tog problema tiče - rekla je folk diva, i istakla da razume zbog čega pojedini autori zabranjuju da se njihove pesme javno izvode na nastupima ili takmičenjima poput „Zvezda Granda“.

- To je njihovo pravo i oni mogu da odlučuju da li njihove pesme mogu da se izvode ili ne. U to se ne bih mešala, ali mi je mnogo gore kada izvođaču date pesmu, pa mu zbog međuljudskih neslaganja zabranite da je izvodi. To mi je potpuno bez veze - rekla je pevačica.

Foto: Teodora Ćirić

 

S obzirom na to da se njena mlađa koleginica Andreana Čekić nedavno našla u velikom problemu kada je pevač Emir Đurović optužio da je uzela svu zaradu od njihove duetske numere „Cipele“, a onda je pesmu zabranio na Jutjubu i ponovo je snimio s Aleksandrom Bursać, Ceca kaže da je upućena u ovu priču, ali da smatra da je original uvek na ceni.

- Pevač daje pečat pesmi, tekstopisci i kompozitori su bitni, ali ipak je pevač taj koji je nametne publici - rekla je Ceca za "Alo".

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".