Певач Синан Сакић је у њима најчешће опевао изгубљене љубави, које је покушавао да преболи уз алкохол. Због карактеристичног гласа и тоналитета, многи су причали да је он један од ретких певача са домаћих простора који је умео да пренесе "сирову емоцију".

Фото: Архив Новости

 

Имао је 26 студијских албума и на стотине песмама, али је неколико хитова обележило певачеву каријеру дугу четири деценије. Један је од ретких певача који је од почетка своје каријере 1978. па све до 2002., сваке године објављивао албум са новим песмама.

Његова породица одлучила је да постхумно објави једну песму под називом "Не иде" коју певач није желео да објави, а касније се и разболео.

Супруга Сабина Сакић се дирљивим речима присетила свог вољеног Синана.

"Живот је пун изненађења и никада не знаш шта ти нови дан доноси. Зато се мораш трудити да искористиш сваки тренутак који ти је Бог дао.

Нико ово боље није разумео од нашег Синана, човека који је отвореним срцем ишао кроз живот, прихватао све лепоте, али и ударце на ногама, не поневши се у добру нити се понизивши у злу. Његова добра и племенита душа дотакла је свакога кога је упознао, као и милионе оних који су волели његове песме и због тога смо поносни што смо га имали.

Фото: Н. Скендерија

 

Али неке ствари не одлучујемо ми, него судбина. Тако је судбина очигледно одлучила да он 2012., пре десет година, након што је привео крају свој албум, одлучи да ниједна од тих песама не угледа светлост дана. Неколико месеци потом, болест је почела да узима свој данак и после боравка у болници Синан је снимио потпуно нове песме.

Како се наш живот променио у годинама које су уследиле, знају сви. Синановим одласком, изгубили смо супруга, оца, деду, пријатеља, некога на кога се можемо ослонити... Угасило се сунце које је обасјавало наше животе и у том мраку једино што је остало да све време живи несмањеним интензитетом била су његова дела која ће трајати до вечности.

А остало је и његово необјављено дело... Тај албум коме није било суђено да се чује када је снимљен, већ да сада подсети све оне који су га волели на његову уметност и душу коју је уткао у сваки стих који је отпевао. Зато је 4. април дан када ће његов необјављени албум бити пред публиком, датум када ћемо се борити да не тугујемо што смо га изгубили, већ да будемо захвални што смо га имали. И ако се нека суза деси, та суза је њему намењена, јер и он је кроз живот и певао и плакао. Често обоје истовремено..."

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".