То показује и текст британског Дејлимејла, који тврди да су Владимир Путин и остали руски лидери, већ у нуклеарном склоништу.

Како наводи портал, Путин се према теоријама налази у склоништу у Сургуту (западна Сибирија).

Фото: Гугл мапс принтскрин

 

Како тврди поменути часопис,руски званичници су се на такав потез одлучили након порука званичне Москве "да ће употребити нуклеарне ракете ако је угрожена егзистенција Русије и руског народа".

Према истраживањима Христа Грозева, истраживачког новинара "Белингкет" групе, се и руски министар одбране Сергеј Шојгу налази у бункеру у Уралској области код града Уфа, наводи Дејлимејл.

Подаци показују често кретања руских државних авиона у тој регији (око 1000 километара од Москве), преноси Дејлимејл. Путнички подаци Ксеније Шојгу, ћерке Сергеја Шојгуја, показују да је посећивала ту регију 22. марта 2022. године, пише британски портал.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сила са истока

 

Руска страна пак, не помиње ништа о силаску државног врха у склоништа. Да ли је у питању само  медијски рат и притисак са Запада, засад није могуће утврдити. Лидери Русије настављају да комуницирају са јавношћу претежно преко ПР служби. Недавно је чак у западним медијима постављено питање шта је са Сергејем Лавровим и због чега се не оглашава уз бројне спекулације. Тада се испоставило да је прича била пренагласена, пошто се и сам Лавров огласио неколико дана потом, чак и за српске медије, преносе "Вечерње Новости".

Да ли је и овога пута исти случај са причом о нуклеарном склоништу, остаје нам да видимо.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".