To pokazuje i tekst britanskog Dejlimejla, koji tvrdi da su Vladimir Putin i ostali ruski lideri, već u nuklearnom skloništu.

Kako navodi portal, Putin se prema teorijama nalazi u skloništu u Surgutu (zapadna Sibirija).

Foto: Gugl maps printskrin

 

Kako tvrdi pomenuti časopis,ruski zvaničnici su se na takav potez odlučili nakon poruka zvanične Moskve "da će upotrebiti nuklearne rakete ako je ugrožena egzistencija Rusije i ruskog naroda".

Prema istraživanjima Hrista Grozeva, istraživačkog novinara "Belingket" grupe, se i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nalazi u bunkeru u Uralskoj oblasti kod grada Ufa, navodi Dejlimejl.

Podaci pokazuju često kretanja ruskih državnih aviona u toj regiji (oko 1000 kilometara od Moskve), prenosi Dejlimejl. Putnički podaci Ksenije Šojgu, ćerke Sergeja Šojguja, pokazuju da je posećivala tu regiju 22. marta 2022. godine, piše britanski portal.

Foto: Jutjub printskrin/Sila sa istoka

 

Ruska strana pak, ne pominje ništa o silasku državnog vrha u skloništa. Da li je u pitanju samo  medijski rat i pritisak sa Zapada, zasad nije moguće utvrditi. Lideri Rusije nastavljaju da komuniciraju sa javnošću pretežno preko PR službi. Nedavno je čak u zapadnim medijima postavljeno pitanje šta je sa Sergejem Lavrovim i zbog čega se ne oglašava uz brojne spekulacije. Tada se ispostavilo da je priča bila prenaglasena, pošto se i sam Lavrov oglasio nekoliko dana potom, čak i za srpske medije, prenose "Večernje Novosti".

Da li je i ovoga puta isti slučaj sa pričom o nuklearnom skloništu, ostaje nam da vidimo.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".