Филмски деби имао је у остварењу "Врхови зеленгоре", а онда су се само низале бројне улоге у значајним делима југословенске кинематографије, као што су "Лаф у срцу", "Последњи круг у Монци", "Три карте за Холивуд"...

Једна од најупечатљивијих улога јесте она у ТВ драми "Портрет Илије Певца", где је глумио и са Љиљаном Драгутиновић која била један од његових највећих породичних пријатеља. Добитник је Стеријине награде и Златног Ћурана.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/patriotesrpske

 

Публику широм региона освојио је кроз своје роле на телевизији, од којих су најзначајније оне у серијама Синише Павића, као што су улоге Черчила у "Породичном благу" и Шћепана Шћекића у "Срећним људима".

Данило је важио за патријархалног и строго конзервативног човека који негује породичне вредности, а био је и веома религиозан.

Пресудну улогу на Данилов живот имала је једна посета Златару. 

Са супругом Бранком, рођеном Цетињанком срео се случајно, али је одмах зано да ће му баш она бити жена.

Фото: Архива Новости

 

- Мама и тата упознали су се на Златару 1976. године. Он је са својом класом на тамошњој смотри говорио стихове, а она је са фолклором стигла са Цетиња да учествује у програму. Данило је седио у башти хотела, док су тек пристигле Цетињанке излазиле из аутобуса. Обратио се Нади Блам: 'Је л' видиш ону девојку? То ће ми бити жена'. Упознали су се – и то је било све - испричала је својевремено његова ћерка Јелена.

Фото: М. Коковић

 

На врхунцу популарности, како би деца имала што боље услове за одрастање, породица се из стана у центру Берограда преселила на Авалу.

- Мислим да је то нешто најбоље што је тата могао да уради јер нас је склонио с асфалта, па су моја браћа и сестра уместо да расту чекајући лифт, уживали у природи и здравом детињству - рекла је Јелена.

Фото: М. Коковић

 

Данило је умро током снимања серије "Стижу долари" 25. марта 2006. од инфаркта. Имао је 55 година. По жељи породице нико није држао говор, већ је преко разгласа пуштен Лазовићев монолог у поеми светог Николаја Велимировића „Косовски завет цара Лазара". Сахрањен је на Топчидерском гробљу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".