Иако се култна домаћа серија „Срећни људи“ приказивала небројано пута на јавном медијском сервису, обожаваоци ове легендарне серије изнова је гледају са истим жаром.

Фото: Архив Новости

 

Међутим, сигурни смо да упркос томе што су је гледали много пута неке детаље нису запазили. Такође смо сигурни и да су остали кратки за одговоре на поједина питања, попут оног „Који је разлог одласка Тање Бошковић и Дубравке Мијатовић из серије?“.

1. Дубравка Мијатовић серију „Срећни људи” напустила је због малог хонорара и како је тада рекла „улоге која је почела да се претвара у прави хаос”. Због те одлуке тада је доспела на црну листу РТС-а.

2. И Тања Бошковић је серију напустила готово у исто време, такође због малог хонорара. Она се чак и пожалила свом партнеру из серије Десимиру Станојевићу да док оде до пијаце инфлација „поједе" цео хонорар.

3. Драган Јовановић напустио је серију из истог разлога, а на Драганов предлог је његов лик Луне Шћекић отишао у завичај да се запосли.

4. Наталија, жена Шћепана Шћекића, у серији је променила четири девојачка презимена. У петој епизоди шеф Ђура Султан ју је ословио као Наталија Савковић. У 32. епизоди, у кафани, Бата Шејн је представља Шћепану Шћекићу (не знајући да јој је он супруг) као Наталију Милић. На рочишту за развод брака Наталија изговара да није више Шћекић него да је Продановић, у 60. епизоди. А приликом изрицања пресуде за развод брака, у 67. епизоди, судија чита да је Наталија рођена Миловановић.

5. Данило Лазовић, који је тумачио улогу Шћепана Шћекића, био је члан Међународног одбора за истину о Радовану Караџићу и залагао се да се у школе уведе предмет сељачко васпитање, а да веронаука постане обавезна.

6. У 67. епизоди Озрен на ручку са Тинторетом ословљава своју маћеху као Јелисавета, а до тада је била Јованка.

7. Богдан Кузмановић је одиграо три улоге. Прву у 10. епизоди, где тражи посао у коцкарници у којој је и Аранђел тражио посао. У 18. и 19. епизоди играо је полицајца који је спроводио Аранђела до куће за Нецин рођендан, да би недуго потом постао Роки- главни телохранитељ Озрена Солдатовића.

Фото: Архив Новости

 

8. Александар Алек Родић одиграо је три лика. У трећој епизоди се појавио на сликарској изложби Ђорђа Ђорђевића затим у 22. епизоди појавио се као син Жарка Попаре, када су се његов отац и мајка, Божидарка, препирали око хране. Потом се појавио као чувар у затвору у коме је лежао Аранђел и имао је чудан нагласак.

9. Током бројних репризирања, прва епизода серије се увек емитује са старим логоом „РТС Б1" у горњем левом углу, док се тренутни лого РТС-а помера у десни угао. Не постоји тачна тврдња зашто је то тако, али су ту две претпоставке: прва: „трака са првом епизодом је изгорела за време НАТО бомбардовања 1999"; и друга: „РТС у исто то време није имао траке па је морао преснимавати постојеће траке".

Фото: Архив Новости

 

10. Глумица Југослава Драшковић се већ појавила у серији, пре него је заменила Дубравку Мијатовић у улози Ђурђине Голубовић. Она се појавила у 20. епизоди код Чарлија Марјановића, где ју је хипнотисану додиривао Радојица Илић.

11. Адреса Шћепана Шћекића у једној епизоди је „Жабљачка 29", а у некој наредној „Ловћенска 12".


12. Предраг Милинковић се у серији појавио у две различите улоге. Прво се појављује као поштар Јован који доноси пензију Шћепану Шћекићу, док од 24. епизоде игра Солдатовићевог батлера Софронија.

13. Драган Мићаловић игра 3 улоге у серији. Прво се појављује као полицајац у 17. епизоди (у парку), затим као записничар у 18. епизоди, када Аранђела приводе због маркице и трећи пут као љубавник Цане Фонтане.

14. Чувени “Ранч проклетих” налази се у близини Партизановог стадиона где нема солитера, а станари “Ранча” редовно су се жалили како им комшије из новоизграђених солитера бацају смеће у двориште.

Фото: Архив Новости

 

15. Чарли свог оца назива Миливоје у 23. епизоди када у диктафон говори своје личне податке за Озрена Солдатовића.

16. Љубиша Баровић се појављује као Зијо, Озренова десна рука у рекетирању мале привреде у Београду и у 45. епизоди као наркоман који Аранђелу подмеће у џеп кесицу кокаина.

17. Чувени Сима, Нецин пас, био је слеп током снимања серије.

18. Када Маријана одлази у посету Деспотовићу у болницу у 32. епизоди и жали се свом шефу на „неког дебелог", Деспотовић јој одговара: „Па то је Главац". Тај надимак се понавља у још неколико епизода да би се касније претворио у „Гарац".

Фото: Архив Новости

 

19. У истој епизоди главна сестра Антонија спомиње Илијино презиме као Петровић, а у наставку серије он се презива Поповић.

20. Кућа из популарне серије припада породици Петровић и налази се на Лекином брду у Миклошићевој улици 35. Култна кућа сазидана је 1932. године.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".