Filmski debi imao je u ostvarenju "Vrhovi zelengore", a onda su se samo nizale brojne uloge u značajnim delima jugoslovenske kinematografije, kao što su "Laf u srcu", "Poslednji krug u Monci", "Tri karte za Holivud"...

Jedna od najupečatljivijih uloga jeste ona u TV drami "Portret Ilije Pevca", gde je glumio i sa LJiljanom Dragutinović koja bila jedan od njegovih najvećih porodičnih prijatelja. Dobitnik je Sterijine nagrade i Zlatnog Ćurana.

Foto: Printskrin/Instagram/patriotesrpske

 

Publiku širom regiona osvojio je kroz svoje role na televiziji, od kojih su najznačajnije one u serijama Siniše Pavića, kao što su uloge Čerčila u "Porodičnom blagu" i Šćepana Šćekića u "Srećnim ljudima".

Danilo je važio za patrijarhalnog i strogo konzervativnog čoveka koji neguje porodične vrednosti, a bio je i veoma religiozan.

Presudnu ulogu na Danilov život imala je jedna poseta Zlataru. 

Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom sreo se slučajno, ali je odmah zano da će mu baš ona biti žena.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Mama i tata upoznali su se na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedio u bašti hotela, dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: 'Je l' vidiš onu devojku? To će mi biti žena'. Upoznali su se – i to je bilo sve - ispričala je svojevremeno njegova ćerka Jelena.

Foto: M. Koković

 

Na vrhuncu popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Berograda preselila na Avalu.

- Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu - rekla je Jelena.

Foto: M. Koković

 

Danilo je umro tokom snimanja serije "Stižu dolari" 25. marta 2006. od infarkta. Imao je 55 godina. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića „Kosovski zavet cara Lazara". Sahranjen je na Topčiderskom groblju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".