У затвору од 15. јула 2019. године, а Основни кривични суд у Скопљу га је 18. јуна 2020. првостепено осудио на девет година затвора, а разрешену македонску специјалну тужитељку Катицу Јаневу на седам година затвора. Како се раније писало, њему је неколико пута одбијана жалба на одлуку скопског кривичног суда о притвору, као и захтев да због лошег здравственог стања буде пребачен у кућни притвор.

Исповест Јовановског објављена је на друштвеној мрежи Инстаграм, током јучерашњег дана.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сител Телевизија

 

 

- Када сам био приведен и затворен, многи моји такозвани пријатељи, рођаци, другови и сарадници су ме избрисали са листе живих, као да сам мртав и сахрањен, а не заточен и затворен... Тако занесени у лицемерју и потреби хијена, једни су рекли да ме не познају, други су рекли да ме познају само са телевизије, трећи су рекли да да ми више нису пријатељи и да су били шокирани када су сазнали шта радим, четврти су ме покрали, пети су се дистанцирали најјадније од мене и њима је било добро кад су узели огромне плате, а велики део су они, најодвратнији, који су ме најпритворније лизали у "нормалном" свету, а онда се насладили мојом ситуацијом говорећи: "Добро су то урадили, мало је!" Таквим полтронима желим исто да "лепо" живе и да на својој кожи осете како је лепо...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boki 13 (@boki13official)

 

- Сви ови горе, лицемери, крпељи, лопови, лешинари занемарили су чињеницу да су њихово лицемерје, прљавштина и нечовечност моја данашња мотивација! Мотивација да наставим уздигнуте главе, да се борим и успем у својој борби, уз Божију вољу и помоћ, а не уз њихову! Истина, уз мене у најтежим тренуцима, поред мајке и оца, остало је још само неколико људи који се могу избројати на прсте, али верујте ми, захвалан сам што их имам мало, али превише по квалитету и значају, нека су сви живи и здрави и хвала им од срца што су показали да је још постоје људе. Хвала од срца!  Хвала и људима које не познајем лично и који су ми пружили искрену и срдачну подршку, верујте у ситуацију у којој се налазим, свака лепа реч, планина вреди, па хвала - истакнуто је на друштвеној мрежи, а објављено од стране администратора профила притвореног Бојана Јовановског.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".