За Еву, Крунина смрт у 24. години живота и даље је мистерија, будући да, према њеним речима, многи детаљи нису били јасни, иако је званично у питању била смрт природним путем.

Када год је говорила о ћерки, говорила је са великим болом и сузама у очима, а јавност није имала прилике до сада да види како је Круна изгледала, док се није појавила на друштвеним мрежама фотографија настала пре много година,1982. године, на којој је Ева са супругом Радомиром Стевићем Расом и ћерком.

Фото: Предраг Митић/Зоран Јовановић

 

Круна је била мајчин и очев понос, а према писању медија, била је одличан ђак. Студирала је филмску режију у Паризу, из којег се, нажалост никада није вратила.

- То је било страшно. Тај дан је требало да идем на премијеру у Суботицу и чекала сам кола да дођу по мене. Звони интерфон, ја кажем да ћу одмах сићи доле, а они одговоре: "Не, ми ћемо доћи код вас. Три полицајца су дошла у мој стан и питају ме да ли је моја ћерка била у Паризу, а ја кажем: "Па она је сада тамо", а они мени као из топа: "Па она је умрла!" Тако сам ја сазнала. И, наравно, они ништа не знају о томе, него су ме послали да идем у Министарство спољних послова да ми они кажу. Али ни тамо ништа нису знали. Па су ми портири рекли, онако, да ме утеше ваљда: "Ако нико ништа не зна, можда је ваша ћерка и жива." То ме је некако држало у нади да заиста јесте - рекла је Ева својевремено за "Курир".

Фото: Зоран Јовановић

 

Обдукцијски налаз показао је да је Круна преминула природном смрћу изенада, док је Ева једно време сумњу у ту чињеницу.

- На крају су ми у полицији у Љермонтовој рекли да је умрла, после три дана. Био је то 3. јул 1993. Једва сам успела, уз помоћ министра спољних послова и још неких људи, да депортујем Крунино тело и да је овде сахранимо. Уз ковчег смо добили и налаз обдукције, француска полиција ништа није открила и записали су да је умрла природном смрћу. Ја сам касније причала неким мојим кумовима да се она тамо у Паризу можда упетљала у неке мрачне ствари, политику и да је зато француска полиција написала онако у извештају. Онда ми је мој кум Миленко Вучетић, писац, рекао да причам радњу као из филма "Никита" и да то нема везе са реалношћу. Не знам, тако је Бог хтео - испричала је неутешна глумица својевремено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srb VIP (@srbija.v.i.p)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".