Рушка је скренула пажњу на њихово акцентовање одређених речи попут - Југославија, Косово и Метохија, композитор, телевизија итд.

- Ви новинари сте криви за све ово што се дешава на нашем небу. Вама је најважније да се на насловној страни види гуза и ко је полу-го и ко се ваљао на кревету са овим или оним - започела је Рушка Јакић и додала:

Фото: Милена Анђела

 

- Ја сам одрасла у једном другом времену. Почела сам у Политици, а онда на РТС-у код Банета Вукашиновића, који ми је променио каријеру, а ја дошла да изрекламирам часопоис. Ишла сам код чувене Донке Шпичек, радио спикерке, како них научила да правилно говорим и то сам учила 6 месеци - рекла је Рушка и осврнула се на правилно акцентовање:

Фото: Јутјубпринтскрин/Sanja Marinkovic

 

- Данас кад слушам, чак и некога ко води дневник, ја га не разумем, као да му неко ветар у леђа гура, ништа се не разуме. Треба говорити гласно и јасно. Сад се појавила нова мода - добар дан, ово је телевизија, а Ви сте композитор. Нико нема лектора. Нико није задужен за дикцију. Косово и Метохија се исправно каже. Од кад је света и века. Ти новокомпоновани не могу да ме убеде у њихове акценте - рекла је Рушка Јакић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".