Савина Гершак глумом је почела да се бави сасвим случајно, а када је била на самом врхунцу славе, заувек се повукла из тог света.

- Последњи филм сам снимила 1990. године у Америци. Иначе, снимила сам укупно петнаест филмова, три са Живком, а два у Љубљани с Божом Шпрајцом. Послије тога сам отишла у Рим и одатле сам ишла у Америку и снимала филмове - истакла је она.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Klasik TV

 

 

Рођена у Љубљани 1963. године, Савина је као тинејџерка ушла крупним корацима у свет спорта: активно је играла тенис и већ као млађа јуниорка бележила је запажене резултате. 

Са 16 година била је званично трећа тенисерка у земљи, па се у том периоду преселила у Штутгарт и почела да наступа на професионалним турнирима по Европи. Ипак, судбина јој није одредила да постане шампионка; вратила се 1981. године у Љубљану и уписала студије енглеског језика.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Klasik TV

 

 

Поред тога, прелепа Савина повремено се бавила и моделингом, у локалним оквирима. И тада се десио обрт: није ни завршила прву годину студија, а већ је добила главну улогу у филму Живка Николића "Смрт господина Голуже" (1982).

Кад је угледао њене фотографије,  Николић је узвикнуо: "То је оно право!"

 

 

Код Николића је глумила у чувеном филму "Чудо невиђено" (1984), а потом и у политичкој драми "У име народа". У периоду од 1988. до 1990. Савина Гершак појавила се у укупно седам филмских наслова, углавном продуцираних у Италији, између осталих, у остварењима, "Поноћна јурњава" (1990) и "Угриз" (1989).

 

 

Када је имала 28 година, прелепа Савина напустила је глуму, југословенски филм остао је без своје некрунисане "мис". Студије енглеског није завршила, али је уместо тога уписала психологију и дипломирала у Риму, где је наставила да живи и ради. Мајка је двоје деце (родила је близанце у својој 44. години), а професионално се бави психотерапијом, која је њена велика љубав.

- Завршила сам студије психологије. Хтела сам да студирам, то ми је била велика жеља. Увек ме је привлачила медицина. Укупно 11 година школе, јер је пет година факултет и шест година усавршавања. Сада сам психолог-психотерапеут. Са једним колегом имам своју ординацију у Риму - рекла је Савина Гершак раније за "Дневни аваз".

Фото: Душан Мишић

 

 

Савина има двоје деце, сина Дијега и ћерку Ирму.

- Они су најдража и најлепша ствар у мом животу која ми се десила. Најлепше од свега је постати мајка. То ми је највеће задовољство. Син игра тенис, а обоје сликају - нагласила је тада Савина.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".