Робин Вилијамс

Познати глумац Робин Вилијамс боловао је од деменције Левyјевих тела, која узрокује прогресивно пропадање менталних способности. У емотивном разговору у телевизијској емисији "Добро јутро, Америко", жена покојног глумца, Сузан Вилијамс отворено је признала да је депресија била само један од педесетак симптома болести због које је Робин починио самоубиство. У истом разговору открила је да се Робин ионако не би био још дуго мучио са својим болестима: "У најбољем случају, пред собом је имао можда још три године живота. И то би биле три тешке године. Вероватно би био смештен у неку установу".

Фото: Танјуг/АП

 

 

Џек Николсон

Крајем прошле године блиски пријатељи легендарног глумца Џека Николсона открили су да због деменције све ређе излази из куће и како се о њему брину син и ћерка. "Физички је добро, али ментално је отишао. Заиста је јако тужно видети тако талентованог глумца као што је Џек да одлази на овај начин", рекао је извор. Подсетимо, године 2010. снимио је свој последњи филм, "Како знаш".

Фото: Профимедиа

 

 

Чарлс Бронсон

Чарла Бронсона памтимо по улогама "жестоких момака", полицијских инспектора, револвераша и осветника. Ипак, у стварном животу био је познат као човек благе нарави чији је хоби био сликарство. Низ година боловао је од Алцхајмерове болести, а умро је у 81. години од упале плућа.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Чарлтон Хестон

Мојсије у остварењу "Десет заповести", Бен-Хур у "Бен-Хуру" и Јован Крститељ у "Највећој причи икад испричаној” најпознатији су ликови по којима ћемо памтити Чарлтона Хестона. Године 2002. Хестон је јавно признао да су му дијагностификовани симптоми повезани са Алцхајмеровом болешћу. Преминуо је у 84. години живота у свом дому на Беверлy Хилсу.

Фото: Архива Новости

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".