Robin Vilijams

Poznati glumac Robin Vilijams bolovao je od demencije Levyjevih tela, koja uzrokuje progresivno propadanje mentalnih sposobnosti. U emotivnom razgovoru u televizijskoj emisiji "Dobro jutro, Ameriko", žena pokojnog glumca, Suzan Vilijams otvoreno je priznala da je depresija bila samo jedan od pedesetak simptoma bolesti zbog koje je Robin počinio samoubistvo. U istom razgovoru otkrila je da se Robin ionako ne bi bio još dugo mučio sa svojim bolestima: "U najboljem slučaju, pred sobom je imao možda još tri godine života. I to bi bile tri teške godine. Verovatno bi bio smešten u neku ustanovu".

Foto: Tanjug/AP

 

 

DŽek Nikolson

Krajem prošle godine bliski prijatelji legendarnog glumca DŽeka Nikolsona otkrili su da zbog demencije sve ređe izlazi iz kuće i kako se o njemu brinu sin i ćerka. "Fizički je dobro, ali mentalno je otišao. Zaista je jako tužno videti tako talentovanog glumca kao što je DŽek da odlazi na ovaj način", rekao je izvor. Podsetimo, godine 2010. snimio je svoj poslednji film, "Kako znaš".

Foto: Profimedia

 

 

Čarls Bronson

Čarla Bronsona pamtimo po ulogama "žestokih momaka", policijskih inspektora, revolveraša i osvetnika. Ipak, u stvarnom životu bio je poznat kao čovek blage naravi čiji je hobi bio slikarstvo. Niz godina bolovao je od Alchajmerove bolesti, a umro je u 81. godini od upale pluća.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Čarlton Heston

Mojsije u ostvarenju "Deset zapovesti", Ben-Hur u "Ben-Huru" i Jovan Krstitelj u "Najvećoj priči ikad ispričanoj” najpoznatiji su likovi po kojima ćemo pamtiti Čarltona Hestona. Godine 2002. Heston je javno priznao da su mu dijagnostifikovani simptomi povezani sa Alchajmerovom bolešću. Preminuo je u 84. godini života u svom domu na Beverly Hilsu.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".