Популарна телевизијска водитељка Леа Киш започела је каријеру врло млада - већ у тинејџерским годинама је радила на Телевизији Београд, а потом су уследиле емисије: "Да питамо заједно", "Лето на Ади", "У сну сан", "Недељно поподне" и "Јуарњи програм"...

Њена најпознатија емисија била је "Недељно поподне с Леом Киш", коју је водила годинама, а интервјуисала је велики број познатих личности из свих друштвених сфера.

Фото: Предраг Митић

 

Леа је дошла на свет у Бечу, пре неколико година је све подсетила да потиче из породице познатог спортисте! Она је, поводом шест деценија откад су чувене "Партизанове бебе" освојиле првенство Југославије, поделила фотографију једног постера с фотографијама тадашње поставе овог фудбалског клуба и написала:

- Шездесет година откад су "Партизанове бебе" освојиле првенство! Поносна на мог тату.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Kis-Jokic (@leakis.lk)

Отац познате водитељке је, наиме, Павле Киш, прослављени фубалер који је веома млад наступао за ФК Партизан и одиграо 50 мечева, а касније се отиснуо у свет и играо још за неколико европских клубова, од којих су најпознатији ПСВ Ајндховен и Бајер Леверкузен. После завршетка каријере бавио се адвокатуром.

Киш је преминуо 2018, у 79. години.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".