Овог човека се можда сећате по његовим ултра хитовима "Катарина" или "Не пали светло", вероватно не бисте знали да набројите називе његових албума.


Бојан Милановић је рођен у Шиду 1961. године. На сцени се појавио 1989. на фестивалу МЕСАМ са песмом "Понеси ме на крилима", а три године касније је са песмом "Желео бих" наступио на фестивалу у Будви. Исте године на МЕСАМ-у наступа са песмом "Циганка", а на „Београдском пролећу" добија награду и публике и жирија за песму „Кад душа замире“. Свој деби албум издао је за хрватско тржиште 1989-е – "Загризи ме јако, најјаче". Други албум "Желео бих" је 1993. године објавио ПГП. Наредни албум "Узми све што љубав дотакне“ појављује се 1995. године. Највећи хитови са овог албума су песме „Јутро“, "Ти си моја циганка", "Први пут", "Ми се љубимо". Последњи албум Бојана Милановића, "Краљица", објављен је 2000. године, логично, за ПГП РТС.

Бојан Миловановић се појавио у "Срећним људима" у два наврата – на избору за мис, као и на отварању локала Малине Војводић где у жутом оделу пева "Не пали светло".

Фото: Јутјуб принтскрин/Коперникус РТВ Шид

 

Објавио је песме "Да су мени крила сокола" и "Грешница".

Бојан се, иначе, изјашњава као српски националиста, па у складу са тим често коментарише и тренутна дешавања у интервјуима које даје локалним медијима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".