Двојицу и данас знате, а трећи вам је ипак остао непознаница.


Кад кажете Миша из Жикине Династије, обично вам је прва помисао Никола Којо. Кога знате јако добро. Он је глумио у чак три издања овај лик, а након тога постао један од најпопуларнијих и најпрепознатљивијих глумаца прво млађе, а онда и средње генерације.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Miki Stojan

 

Неки ће прво помислити на Бориса Миливојевића, који је глумио у петом наставку серијала Луде Године "Иди ми, дођи ми", у народу позантији и као онај део у ком Марија и Боба купују стан. Ту је Миливојевић остварио једну од својих првох улога, након кога смо га често виђали и као клинца али и као одраслог.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Jugoslavija

 

Ипак, најмлађи Миша на филму, у епизоди - Какав деда такав унук, био је Михаило Јевтић који није постао професионални глумац. Њему је ово била прва улога у животу коју је на кастингу добио, а тада је имао свега осам година.


Убрзо након ове улоге добио је још неколико, а једна од значајнијих је она у серији "Сиви дом". Тада популарни Миша кога су препознавали на улици због играња у легендарном филму добија ангажман у позоришту, али после неколико година одлучује да напусти даске које живот значе.



Михаило данас има 46 година, ствара музику, али такође се бави израдом веб апликација и сајтова.

Још 2020. је изашла вест о снимању новог дела Жикине династије, где би главну улогу глумио Никола Којо, али је продукција успорена што због короне што због смрти глумице Риалде Кадрић.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".