Жарка Јокановића, осим као сценаристу "Игре судбине", знамо и супруга глумице Милице Милше. Међутим Јокановић је много дуже у свету филма и уметности.

Године 1974. заиграо је у филму Ужичка република, гладног дечака који тражи хлеб пекару ког је тумачио Петар Прличко. Реплика - "Чико, јел сав овај лебац твој" се препричавала деценијама касније. И поред популарности овог партизанског класика, реченицу је поново оживео и удахнуо јој нов живот Рамбо Амадеус, када је овај сегмент филма семпловао у својој песму "Ало Пожега".

 

 

- Прошло је од тада 47 година. Имао сам 12 сцена и једну од најупечатљивијих улога са репликама које се и данас препричавају. Било је то давне 1974. Филм је данас ушао у историју кинематографије и на то сам јако поносан. Тада сам имао шест и по година. Устао сам још по мраку, пре свитања, мама ме је спремила да ме одведе на снимање, а бака је просула чашу воде низ степенице - да буде успешно и да све тече као вода - рекао је Јокановић. 

Иако је остварио упечатљиву улогу као дете, глумом се није више бавио, али га је пут више пута наносио као седмој уметности и серијама. Деведестих се бавио политиком у оквиру странке Нова Демократија, а после двехиљадитих се окренуо сценарисичком послу. Иза себе има серије "Џет Сет", "Тајна наранџасте куће", "Милеуснићи" као и многе позоришне комаде, али и колумне у многим новинама.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žarko Jokanović (@zarjok)

 

Игра судбине се емитује од 2020. године и после више од 400. епизода, једна је од апсолутно најгледанијих телевизијских продукција на домаћим телевизијама

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".