Легендарна певачица Есма Реџепова преминула је у децембру 2016. године, у Скопљу, у 73. години, после краће и тешке болести.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Есмина каријера трајала је готово шест деценија, а осим по својој музици, Есма је била позната по хуманитарном раду и несебичности која се огледала у томе што је усвојила невероватних четрдесет осморо деце!

Есма је усвојила чак четрдесет седморицу синова и само једну ћерку - прелепу Елеонору Мустафовску.

Есма је Елеонору усвојила 2012. године, свега пар година пре смрти, али називала ју је својом наследницом и за њу је имала само речи хвале.


- Слажемо се одлично, баш као мајка и кћи. Схватила сам да је у каснијим годинама боље имати уз себе женско дете него мушко и нисам се преварила. Елеонора је студирала на Универзитету у Скопљу. Следеће године дипломираће соло певање, а већ три године чланица је бенда који ме прати - причала је Есма.

Елеонора је по завршетку школовања почела да гради музичку каријеру и преузела је интересантно музичко име "Малисха".

Млада певачица није крила да јој је смрт мајке веома тешко пала:

- Имале смо однос као права мајка и ћерка. Изгубила сам личност која ми је много значила у животу. Научила ме је да певам, како да се борим кроз живот и показала ми шта значе људске вредности. Она је била нешто посебно и веома ми је тешко што сам је изгубила - рекла је када је Есма преминула.

- Њен одлазак ме је растужио до бола, требало ми је доста времена да почнем да живим нормално и наставим даље. И даље верујем да ме чува са неба и да се радује што сам наставила њеним стопама - рекла је она својевремено.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".