- Желим да скренем вашу пажњу и да сам себи кажем да смо дубоко разочарани тиме што ни европски лидери, ни моја колегиница (секретар за штампу Беле куће Џен) Псаки, нити њен шеф, председник САД (Џозеф) Бајден, нити лидери међународних организација, ни руководство НАТО-а, нису рекли ништа ни јуче ни данас о Доњецку, и нису рекли ништа о оним цивилима који су страдали од пројектила које су испалиле Оружане снаге Украјине - изјавио је Песков, а преноси руска агенција ТАС С.


Он је нагласио да нико од поменутих није говорио “о ужасима који су се догодили у Донбасу нити су осудили било кога”.

Фото: Профимедиа

 

 


- Нећу да дајем никакву оцену у вези са овим. Само жели да то констатујем и позивам све да обрате пажњу на ово - изјавио је портпарол Кремља.

Званичници самопроглашене Доњецке Народне Републике саопштили су јуче да су делови оборене ракете “Точка-У” коју су испалиле украјинске трупе пали на тло у центру Доњецка, и да су страдале најмање 23 особе, док је 18 људи повређено.

Песков је, у одговору на питање новинара да ли је данас могућ дијалог између Москве и Вашингтона и било каква нормализација односа, рекао да нема сумње да ће руски председник Владимир Путин показати политичку вољу за нормализацију односа са САД, ако Вашингтон заузме конструктиван став.

Фото: Профимедиа

 

 


Песков је подсетио да је Путин “увек био за изградњу добрих односа заснованих на међусобном уважавању и на спремности да се узму у обзир међусобне забринутости".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".