- Želim da skrenem vašu pažnju i da sam sebi kažem da smo duboko razočarani time što ni evropski lideri, ni moja koleginica (sekretar za štampu Bele kuće DŽen) Psaki, niti njen šef, predsednik SAD (DŽozef) Bajden, niti lideri međunarodnih organizacija, ni rukovodstvo NATO-a, nisu rekli ništa ni juče ni danas o Donjecku, i nisu rekli ništa o onim civilima koji su stradali od projektila koje su ispalile Oružane snage Ukrajine - izjavio je Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.


On je naglasio da niko od pomenutih nije govorio “o užasima koji su se dogodili u Donbasu niti su osudili bilo koga”.

Foto: Profimedia

 

 


- Neću da dajem nikakvu ocenu u vezi sa ovim. Samo želi da to konstatujem i pozivam sve da obrate pažnju na ovo - izjavio je portparol Kremlja.

Zvaničnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštili su juče da su delovi oborene rakete “Točka-U” koju su ispalile ukrajinske trupe pali na tlo u centru Donjecka, i da su stradale najmanje 23 osobe, dok je 18 ljudi povređeno.

Peskov je, u odgovoru na pitanje novinara da li je danas moguć dijalog između Moskve i Vašingtona i bilo kakva normalizacija odnosa, rekao da nema sumnje da će ruski predsednik Vladimir Putin pokazati političku volju za normalizaciju odnosa sa SAD, ako Vašington zauzme konstruktivan stav.

Foto: Profimedia

 

 


Peskov je podsetio da je Putin “uvek bio za izgradnju dobrih odnosa zasnovanih na međusobnom uvažavanju i na spremnosti da se uzmu u obzir međusobne zabrinutosti".

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".