Будући да је улога Раце Бојану Жировићу била тек друга пред камерама икада, познати глумац био је те 1992. веома млад, па многи нису ни приметили о коме је заправо реч и да је то исти глумац кога данас гледамо у готово свим значајнијим телевизијским, фимским и позоришним пројектима.

Давне 1992. године, у култном остварењу југословенске и српске кинематографије "Ми нисмо анђели" један од ликова који нас је очарао био је и шармантни Раца, од којег се лик Бранке Катић не одваја и на крају га освоји.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)


Овај симпатични и духовити пар многима је био допадљивији и од главних улога, а многе Рацине реплике се и данас цитирају. Ипак, оно што је многима промакло јесте да је ову ролу одиграо Бојан Жировић, који је и након филма "Ми нисмо анђели" наставио вредно да ради, али многи тога нису свесни јер је у улози Раце био изузетно млад и све време је носио огромне наочаре за вид.

 

Уз то, он све време паралелно ради и испред камера, па смо гледали у филмовима Устаничка улица, "Непослушни", "Монтевидео, Бог те видео!", "Смрдљива бајка", као и у серијама "Корени", "Група", "Жигосани у рекету", "Дуг мору", "Убице мог оца", "Сумњива лица" и многим другим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meso i Kosti (@meso_kosti)


Поред веома успешне каријере и чињенице да је један од наших најангажованијих глумаца - Жировић је већ дуги низ година у срећном браку из кога има чак петоро деце.



Један од најактивнијих глумаца Бојан Жировић (51) и у свом дому је веома ангажован. Као оцу петоро деце, кћерки Марије (25), Теодоре (18) и Ксеније (18) и синова Матеје (27) и Ивана (19), ни код куће му не мањка представа као у позоришту.

 

Ипак, Бојан каже да је време када су његови клинци нетремице слушали његов глас у цртаћима које је синхронизовао прошло, и да они данас једва чекају да им је тата негде напољу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".