Budući da je uloga Race Bojanu Žiroviću bila tek druga pred kamerama ikada, poznati glumac bio je te 1992. veoma mlad, pa mnogi nisu ni primetili o kome je zapravo reč i da je to isti glumac koga danas gledamo u gotovo svim značajnijim televizijskim, fimskim i pozorišnim projektima.

Davne 1992. godine, u kultnom ostvarenju jugoslovenske i srpske kinematografije "Mi nismo anđeli" jedan od likova koji nas je očarao bio je i šarmantni Raca, od kojeg se lik Branke Katić ne odvaja i na kraju ga osvoji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)


Ovaj simpatični i duhoviti par mnogima je bio dopadljiviji i od glavnih uloga, a mnoge Racine replike se i danas citiraju. Ipak, ono što je mnogima promaklo jeste da je ovu rolu odigrao Bojan Žirović, koji je i nakon filma "Mi nismo anđeli" nastavio vredno da radi, ali mnogi toga nisu svesni jer je u ulozi Race bio izuzetno mlad i sve vreme je nosio ogromne naočare za vid.

 

Uz to, on sve vreme paralelno radi i ispred kamera, pa smo gledali u filmovima Ustanička ulica, "Neposlušni", "Montevideo, Bog te video!", "Smrdljiva bajka", kao i u serijama "Koreni", "Grupa", "Žigosani u reketu", "Dug moru", "Ubice mog oca", "Sumnjiva lica" i mnogim drugim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meso i Kosti (@meso_kosti)


Pored veoma uspešne karijere i činjenice da je jedan od naših najangažovanijih glumaca - Žirović je već dugi niz godina u srećnom braku iz koga ima čak petoro dece.



Jedan od najaktivnijih glumaca Bojan Žirović (51) i u svom domu je veoma angažovan. Kao ocu petoro dece, kćerki Marije (25), Teodore (18) i Ksenije (18) i sinova Mateje (27) i Ivana (19), ni kod kuće mu ne manjka predstava kao u pozorištu.

 

Ipak, Bojan kaže da je vreme kada su njegovi klinci netremice slušali njegov glas u crtaćima koje je sinhronizovao prošlo, i da oni danas jedva čekaju da im je tata negde napolju.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".