Коментари заменика министра спољних послова Сергеја Рјабкова, које су пренели Скај њуз и Базфид, вероватно ће изазвати страх од потенцијалне ескалације сукоба у Украјини.

Рјабков је рекао да је Русија јасно изнела свој став САД, преноси "Гардијан".

Он је рекао да је Русија "упозорила САД да испорука оружја из бројних земаља које оркестрира није само опасан потез, то је акција која те конвоје чини легитимним метама".

 

- У Украјини нема консултација, преговарачког процеса са Сједињеним Државама. Упозорили смо Сједињене Државе да оркестрирано пумпање оружја из низа земаља није само опасан потез, то је акција која претвара одговарајуће конвоје у легитимне мете. Упозорили смо на последице непромишљеног преноса у Украјину врста оружја као што су преносни системи противваздушне обране, противтенковски ракетни системи и тако даље - рекао је Рјабков, преноси агенција Интерфакс.

Осврћући се на америчке санкције Москви, он је рекао да су оне "покушај без преседана да се зада озбиљан ударац различитим секторима руске економије".

Али он је инсистирао да Русија нема намеру да протера западне медије и компаније, додајући: "Нећемо ескалирати ситуацију."

 

(Ало.рс)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".