Наиме, Марк де Јонг (35) ухапшен је 2016. на амстердамском аеродрому, након што се са Хасеом враћао са Mастерс турнира у Мајамију. Холандска полиција привела је де Јонга, теретећи га за убиство милионера Коена Еверинка (42), иначе веома блиског пријатеља Робина Хасеа.

Холандски медији истичу да је несрећни мушкарац на десетинe пута убоден ножем од стране де Јонга који му је дуговао велику своту новца.

Еверинково беживотно тело пронашла је ћерка која је спавала на спрату њихове виле у Билтховену.

Фото: принтскрин/Јутјуб/The Weird Scary and Horrible Parts of Humanity/Sportklub rijnmond

 

 

- Суочавање са том ситуацијем било је као да сам у лошем филму - започео је Хасе своју причу за тениски портал Behind the recquet.

Упркос томе што није био саучесник у злочину, како наводи холандски тенисер, његово име налазило се на свим насловним странама.

- То је трајало скоро две године након убиства. Рекли су ми да су то учинили како би продали више вести, међутим, у том периоду нисам две недеље изашао из куће - рекао је некадашњи 30. рекет света.

Фото: Профимедиа

 

 

Јавност се у том периоду у великој мери заинтересовала за Хасеа, међутим, он је тада постављао питање, да ли је то због тениског терена или Еверинковог убиства.

- Изашао сам на ручак и људи су ме препознали, па сам ходао погнуте главе. Било ми је непријатно зато што сам тамо, нисам знао да ли ме познају због тениса или новинара и убиства. 

 

 

Марк де Јонг, који је првобитно негирао злочин и убиство "свог коцкарског друга", осуђен је на 18 година затвора за убиство Коена Евереника (42) од стране суда у Утрехту.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".