Naime, Mark de Jong (35) uhapšen je 2016. na amsterdamskom aerodromu, nakon što se sa Haseom vraćao sa Masters turnira u Majamiju. Holandska policija privela je de Jonga, tereteći ga za ubistvo milionera Koena Everinka (42), inače veoma bliskog prijatelja Robina Hasea.

Holandski mediji ističu da je nesrećni muškarac na desetine puta uboden nožem od strane de Jonga koji mu je dugovao veliku svotu novca.

Everinkovo beživotno telo pronašla je ćerka koja je spavala na spratu njihove vile u Bilthovenu.

Foto: printskrin/Jutjub/The Weird Scary and Horrible Parts of Humanity/Sportklub rijnmond

 

 

- Suočavanje sa tom situacijem bilo je kao da sam u lošem filmu - započeo je Hase svoju priču za teniski portal Behind the recquet.

Uprkos tome što nije bio saučesnik u zločinu, kako navodi holandski teniser, njegovo ime nalazilo se na svim naslovnim stranama.

- To je trajalo skoro dve godine nakon ubistva. Rekli su mi da su to učinili kako bi prodali više vesti, međutim, u tom periodu nisam dve nedelje izašao iz kuće - rekao je nekadašnji 30. reket sveta.

Foto: Profimedia

 

 

Javnost se u tom periodu u velikoj meri zainteresovala za Hasea, međutim, on je tada postavljao pitanje, da li je to zbog teniskog terena ili Everinkovog ubistva.

- Izašao sam na ručak i ljudi su me prepoznali, pa sam hodao pognute glave. Bilo mi je neprijatno zato što sam tamo, nisam znao da li me poznaju zbog tenisa ili novinara i ubistva. 

 

 

Mark de Jong, koji je prvobitno negirao zločin i ubistvo "svog kockarskog druga", osuđen je na 18 godina zatvora za ubistvo Koena Everenika (42) od strane suda u Utrehtu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".