- Стахо, како си? Да ли си на ратишту? Размишљао сам о теби. Надам се да ће се ситуација смирити ускоро. Молим те, реци ми која је најбоља адреса на коју могу да пошаљем помоћ. Финансијску или било какву другу - навео је Ђоковић у поруци Сергеју Стаховском.

Велики број људи оставио је поруке и поздравио потез Србина, а међу њима се налази и амерички тенисер Рајли Опелка који је написао кратки коментар "Није изненађење", алудирајући на доброту и саосећајност Новака Ђоковића.

 

 

Стаховски је пружио подршку Нолету када се он налазио у незавидној ситуацији у Аустралији, карактеришући српског тенисера као жртву политичког ега који као најбољи тенисер света не може да уђе на територију поменуте земље, упркос одобравњу осталих државних институција.

- Када вам следећи пут неко каже "Спорт се не меша с политиком", сетите се 6. јануара 2022. када чисто политички "его" не дозвољава најбољем тенисеру света да уђе у земљу у коју су му државне институције дозволиле улазак - изјавио је украјински тенисер.

 

Стаховски је покушао да оствари контакт са Надалом и Федерером, међути, безуспешно.

- Покушао сам да контактирам са Роџером и Рафом. Жао ми је што су изабрали да ћуте. Разумем их, ово није њихов рат. 

Када је почела руска инвазија на Украјину, 36-годишњи тенисер придружуо се војним резервама, те је на тај начин рекет заменио оружјем.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".