Бојана истиче да је на почетку дијете и интензивних тренинга имала 185 килограма и да је планирала да иде на операцију желудца. Како би се припремила за операцију, морала је да скине барем 10 одсто своје телесне тежине како би доктори пристали да је оперишу.

Фото: АТА имагес

 

Иако више не изледа исто, певачица каже да је још увек  она иста Бојана.

- Изнутра јесам и даље иста иако сам се споља променила. Осећам се далеко лакше, психички боље, а физички да и не причам. Осећам се као милион долара - рекла је певачица у емисији "РТС Ординација".

Бојана истиче да није и даље стигла до циља.

- Код мене губитак килограма још увек траје. Имала сам здравствених проблема. Кренуло је све низбрдо. Раније нисам редовно јела збног наступа, концерата. Често си на пробама, концертима, у колима и онда када заседнем да једем, онда баш једем. Ко ће да носи чинијице, храну. Међутим испоставило се да када се може све се хоће. Код мене је здравствено стање било катастрофа и зато сам морала нешто да променим.

Фото: В. Данилов/Ата имагес

 

Због шећера је у једном моменту остала без вида.

- Јуна 2020. мој сећер је био 27.7. Приметила сам да не видим добро. До тада нисам имала проблеме, била сам здрава дебелица. Била сам на граници инсулинскер резистенције...Одстанили су ми жучну кесу и тада су ми скренули пажњу да морам да пазим шта једем. Највише што сам издржала на режиму пре овога било је шест месеци. Онда се смориш, јер мршавиш онда то крене спорије да иде.

Иако је често била на дијетама, није било задовољавајућих резултата.

- Одете код нутриционисте он вам да листу намирница и каже видимо се за две недеље или за недељу дана. Ја сам свакога дана била дужна да рапортирам свом тренеру шта сам јела, када сам заспала , када сам се пробудила. Шта сам имала за доручак, ручак, вечеру. Било ми је на почетку нерално да морам да пишем некоме шта сам јела. Али сам писала. Па се размишљам да ли да напишем да сам појела штанглу чоколаде, а онда схатим да лажем ја ни нутриционисту нити тог неког ко ме контролише, него само себе. Вишак килограма утицао је на чињеницу да Бојана не може нормално да се креће, а због чињенице да јој се мути вид више није могла да гледа људе у очи.

Фото: Новости

 

Бојана је открила како се сада храни.

- За доручак једем три пржена јаја, парадајз, краставац и воћку. За ручак сам смела 250 печеног пилећег меса, прженог на тефлону салату и воћку. За вечеру сам могла овсене пахиљице са воћем, рижото са печуркама, сатараш. Стално сам била сита. Имала сам периоде када сам могла да спајам протеине и угљене хидрате по недељу дана. Ја нисам могла да поједем цео оброк, па сам кукала да сам надута. Долазила сам до тога да не могу да поједем цео оброк.

- Рекла сам доктоки: "Извините што вас не гледам, јако сам нервозна, али ја вас не видим нормално. Нисам пршетала градом нормално, не знам како Београд изгледа. Ја бих докторка да идем и на операцију желудца, ако се то код нас ради." Докторка ми је рекла: "Ја сам вас саслушала и ја сам вас убацила на програм за смањење желудца." У октобру сам прошла конзилијум и морала сам да скинем још 10 одсто тежине да би ме оперисали. Дошла сам на једну контролу, другу, а онда је докторка добила корону. Почела је корона, она је све успорила. Пролазило је време, нико се није јављао. Ја сам била на режиму, килограми су се спуштали, а онда су кренули да стагнирају. Нисам могла ни да ходам колико сам хтела. На наговор другарице сам се јавила једном човеку за ког ми је рекли шта зна да ради са људима попут мене.

Фото: АТА имагес

 

Бојана признаје да јој је у почетку било непријатно да иде на тренинге јер се стидела свог спошањег изгледа.

- Било ми је јако непријатно. Почетак ми је био трауматичан. Сада из овог угла схватам да није требало да ми буде непријатмо. Кренули смо са 185 килограма, а ја сам пре тога скинула већ доста као припрему за оперијацију. Рекла сам му да морам да скинем килограме још да ме не би одбили за операцију. За разлику од исхрана које сам имала раније од нутриционисте, дозвољено ми је било да једем пасуљ, сочива, грашак, смела сам воће што је мени много значило. Скинула сам 70 килограма за годину дана. Постала сам другачија по понашању, енергији, расположењу. Након четири ипо месеца тренингла ја сам скинула 35 килограма. И тада сам почела да се двомим да ли желим да идем на операцију. Осећала сам да не треба да се оперишем.

Певачица је открила и колико килограма жели да има:

- Циљ ми је да видим двоцифрен број на ваги, ту бројку 99! Мислим да ће тог дана бити ватромет у мом крају. Циљ ми је да се увек овако добро осећам. Осећам се лепо сама са собом. Сада хоћу још!

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".