Прве информације из истраге указују да је Милановић усмрћен са неколико удараца секиром у пределу главе, а потом је убица напустио стан жртве и сам се пријавио у полицију. Према незваничним информацијама, Миодраг је подигао пензију, али му ју је познаник наводно узео и потрошио, након чега је почела расправа. Бесан због свега, Миодраг је дошао у стан који је његов две деценије млађи пријатељ изнајмљивао у Улици Ђуре Салаја 15А и секиром пресудио Горану.

- Први резултати обдукције коју су обавили обдуценти Завода за судску медицину из Ниша показали су вишеструке повреде секиром у пределу главе. Нису уочене одбрамбене повреде - наводе у Вишем јавном тужилаштву у Неготину.

Како сазнајемо из полиције, Миодраг је у поподневним часовима дошао код Горана у стан, у коме је овај живео сам, јер му је супруга преминула прошле године. Претпоставља се да су се претходно посвађали, али је осумњичени највероватније сачекао да Милановић заспи пре него што га је напао. Милановићу, нажалост, није било спаса, преминуо је одмах од задобијених повреда.

- Ништа нисмо чули, а о убиству смо сазнали тек када је дошла полиција. Убијени јесте био проблематичан, а у нашу зграду се доселио пре годину-две - каже један од комшија жртве.

Милановић је, како сазнајемо, био познат истражним органима по преварама.

"Специјалност" су му, кажу упућени, били мобилни телефони, а жртве углавном старије и сиромашне особе, без имовине, које је наговарао да уместо њега склопе уговор са мобилним оператерима, а онда од њих узимао нов телефон за стотинак евра, уз обећање да ће плаћати рачуне. Телефоне је затим препродавао за много већу суму, картице користио за разговоре, а рачуне није ни плаћао.

- Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу на саслушање - кажу у Вишем јавном тужилаштву.

Фото: С.М.Ј.

 

Зашто је овај пензионер, који је своју пензију стекао радећи у иностранству, убио Милановића, показаће истрага, која је у току. Неготинци који га боље познају кажу да је људима често позајмљивао новац, што је вероватно био случај и са Гораном.

- Претпостављамо да му је и Горан дуговао већу суму новца и да је избегавао да га врати - кажу комшије.

- Приче иду од 900 до неколико десетина хиљада евра.

Двојица мушкараца су, наводно, тог дана виђени заједно и у једној од неготинских банака, а у друштву су их у последње време виђале и многе комшије, које кажу да је Миодраг често свраћао код Горана.

ПЛАНИРАЛИ ПУТ У ИНОСТРАНСТВО

Многи причају и да су њих двојица планирали пут у иностранство и да су се данима договарали да заједно оду до овдашњег дома здравља и тестирају се на присуство вируса корона. Наводно је Горан то одлагао јер није имао новац, што је старијег пријатеља, који му је, наводно, у више наврата позајмљивао паре, озбиљно наљутило.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".