Prve informacije iz istrage ukazuju da je Milanović usmrćen sa nekoliko udaraca sekirom u predelu glave, a potom je ubica napustio stan žrtve i sam se prijavio u policiju. Prema nezvaničnim informacijama, Miodrag je podigao penziju, ali mu ju je poznanik navodno uzeo i potrošio, nakon čega je počela rasprava. Besan zbog svega, Miodrag je došao u stan koji je njegov dve decenije mlađi prijatelj iznajmljivao u Ulici Đure Salaja 15A i sekirom presudio Goranu.

- Prvi rezultati obdukcije koju su obavili obducenti Zavoda za sudsku medicinu iz Niša pokazali su višestruke povrede sekirom u predelu glave. Nisu uočene odbrambene povrede - navode u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Kako saznajemo iz policije, Miodrag je u popodnevnim časovima došao kod Gorana u stan, u kome je ovaj živeo sam, jer mu je supruga preminula prošle godine. Pretpostavlja se da su se prethodno posvađali, ali je osumnjičeni najverovatnije sačekao da Milanović zaspi pre nego što ga je napao. Milanoviću, nažalost, nije bilo spasa, preminuo je odmah od zadobijenih povreda.

- Ništa nismo čuli, a o ubistvu smo saznali tek kada je došla policija. Ubijeni jeste bio problematičan, a u našu zgradu se doselio pre godinu-dve - kaže jedan od komšija žrtve.

Milanović je, kako saznajemo, bio poznat istražnim organima po prevarama.

"Specijalnost" su mu, kažu upućeni, bili mobilni telefoni, a žrtve uglavnom starije i siromašne osobe, bez imovine, koje je nagovarao da umesto njega sklope ugovor sa mobilnim operaterima, a onda od njih uzimao nov telefon za stotinak evra, uz obećanje da će plaćati račune. Telefone je zatim preprodavao za mnogo veću sumu, kartice koristio za razgovore, a račune nije ni plaćao.

- Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu na saslušanje - kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Foto: S.M.J.

 

Zašto je ovaj penzioner, koji je svoju penziju stekao radeći u inostranstvu, ubio Milanovića, pokazaće istraga, koja je u toku. Negotinci koji ga bolje poznaju kažu da je ljudima često pozajmljivao novac, što je verovatno bio slučaj i sa Goranom.

- Pretpostavljamo da mu je i Goran dugovao veću sumu novca i da je izbegavao da ga vrati - kažu komšije.

- Priče idu od 900 do nekoliko desetina hiljada evra.

Dvojica muškaraca su, navodno, tog dana viđeni zajedno i u jednoj od negotinskih banaka, a u društvu su ih u poslednje vreme viđale i mnoge komšije, koje kažu da je Miodrag često svraćao kod Gorana.

PLANIRALI PUT U INOSTRANSTVO

Mnogi pričaju i da su njih dvojica planirali put u inostranstvo i da su se danima dogovarali da zajedno odu do ovdašnjeg doma zdravlja i testiraju se na prisustvo virusa korona. Navodno je Goran to odlagao jer nije imao novac, što je starijeg prijatelja, koji mu je, navodno, u više navrata pozajmljivao pare, ozbiljno naljutilo.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".