Такође је упозорио на могућност коначног ревидирања односа са земљама које су увеле санкције против Русије.

- Има и добрих вести. Санкције могу бити одличан повод да коначно ревидирамо односе са тим земљама које су их увеле, укључујући и прекид дијалога о стратешкој стабилности - написао је Медведев на страници на "Вконтакте".

Медведев је предвидео да ће због санкције доћи до консолидације власти, владајућих елита и грађана, а Запад је упозорио: "Чекајте".

Фото: Танјуг АП

 

 


Он је констатовао да су санкције мит и фикција, те да их усвајају због политичке немоћи и неспособности да промене политику Русије.

- Сматрам да је свим паметним људима очигледно: санкције су мит, фикција, стилска фигура. Ја сам у потпуности равнодушан према тим ограничењима права у иностранству. Ја сам држављанин Русије. И тиме је све речено. А санкције уводе из очигледног разлога. Због политичке немоћи која произилази из неспособности да се промени политика Русије - истакао је Медведев.

Он је поручио да ће Русија симетрично одговорити на замрзавање актива руских држављана и компанија у иностранству.

Такође је додао да ће операција заштите Донбаса бити спроведена у потпуности, а да те забране ништа неће изменити. Медведев је прецизирао да ће операција трајати док се не постигну сви резултати о којима је говорио председник Русије – "ни мање ни више".

Фото: Танјуг/АП

 

 

Подсетимо, на новој санкционој листи ЕУ нашао се, између осталих, и Дмитриј Медведев. Ограничења се тичу замрзавања имовине. Како је Медведев рекао, ни он ни чланови његове породице немају никакве рачуне у иностранству, нити било какву имовину.

Претходно је премијер Пољске Матеуш Моравјецки саопштио да је Савет Европе покренуо процедуру привременог обустављања чланства Русије у тој организацији, на иницијативу његове земље и Украјине.

(Спутњик)
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".