Игор Д. који је ухапшен због позивања на терористички напад, како сазнају медији, био је администратор једне групе на интернету која је пропагирала и позивала на џихад, те су му оперативци МУП тако ушли у траг и ухапсили га!

Подсетимо, Игор Д. хапшен је и 2017. године, када је планирао да по узору на терористички напад у Барселони, отме камион и улети њиме у Кнез Михаилову улицу у центру Београда. Код њега су тада, како је већ писано, пронађени детаљни планови напада. Игор Д., који је примио ислам, био је у сталној вези са радикалним исламистима из Сирије и Западне Европе.

- Игор Д. сада је поново ухапшен јер је био администратор једне групе у којој је позивао на џихад. Код њега је пронађена и велика количина новца. Проверава се за шта је конкретно била намењена тако велика сума и да ли је требало да њом буду финансирани напади - прича извор Курира и наставља:

- Он је већ осуђиван због ширења расне и верске мржње. Иначе, од 2016. године Игор Д. је безбедносно интересантна особа и у тим круговима се сматра за озбиљну и опасну особу - напомиње наш саговорник.

И. Д., који је пре неколико година примио ислам и био на сталној вези са вођама ИСИС-а, ухапшен је пре пет година у тренутку док се припремао да отме камион, њиме улети у Кнез Михаилову улицу и прегази што више људи!

Он је 2017. године у стану, лаптопу и мобилном телефону имао детаљне нацрте и планове напада који је требало да изгледа као онај у Барселони, пре пет година, када је Мароканац Јунес Абујакуб комбијем улетео у масу људи испред шопинг центра на Ла Рамбли. Тада је убијено 13, а тешко повређено више од сто људи!

Подсећања ради, И. Д. је српским властима постао "безбедносно интересантан" током августа 2016. године.

Према досадашњим информацијама, И. Д. је деловао самостално, али полиција и БИА интензивно проверавају све трагове који би потенцијално могли довести и до других радикалних исламиста који су спремни да по наредби ИСИС-а убијају по Србији.

(Курир/Телеграф)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".