''Нема никаквих свађа међу лидерима Исламског емирата Авганистана. Имамо такав респект међу собом да ретко која породица може да се похвали тиме. Позивамо наш народ да не буду обмањени нетачним извештајима у неким медијима и тражимо од новинара да прекину са ширењем дезинформација'', изјавио је Барадар из Кандахара, а преноси ТАСС.

Неколико локалних и страних медија су извештавали о сукобу Барадара са Халилом ур-Рахманом Хаканијем, министром за избеглице, око састава привремене владе.

Медији наводе да је Барадар тражио инклузивну владу која би укључила различите етничке и религиозне групе, али и жене.

Шеф политичке канцеларије покрета није био део талибанске делегације која се састала 12. септембра са вицепремијером Катара и министром спољних послова шеиком Мухамедом бин Абдулрахманом ал-Танијем..

Барадар је отишао у Кандарах након свађе са талибанским лидерима, сматрало се да има здравствене тегобе и да је вероватно мртав, извештавали су медији.

''Нисам знао да је катарски министар посетио Кабул. Да сам знао раније, сусрео бих се са њим. Ишао сам на пут у том тренутку и нисам могао да прекидам пут како бих негирао гласине, посебно о мом здрављу'', закључује Барадар.