''Nema nikakvih svađa među liderima Islamskog emirata Avganistana. Imamo takav respekt među sobom da retko koja porodica može da se pohvali time. Pozivamo naš narod da ne budu obmanjeni netačnim izveštajima u nekim medijima i tražimo od novinara da prekinu sa širenjem dezinformacija'', izjavio je Baradar iz Kandahara, a prenosi TASS.

Nekoliko lokalnih i stranih medija su izveštavali o sukobu Baradara sa Halilom ur-Rahmanom Hakanijem, ministrom za izbeglice, oko sastava privremene vlade.

Mediji navode da je Baradar tražio inkluzivnu vladu koja bi uključila različite etničke i religiozne grupe, ali i žene.

Šef političke kancelarije pokreta nije bio deo talibanske delegacije koja se sastala 12. septembra sa vicepremijerom Katara i ministrom spoljnih poslova šeikom Muhamedom bin Abdulrahmanom al-Tanijem..

Baradar je otišao u Kandarah nakon svađe sa talibanskim liderima, smatralo se da ima zdravstvene tegobe i da je verovatno mrtav, izveštavali su mediji.

''Nisam znao da je katarski ministar posetio Kabul. Da sam znao ranije, susreo bih se sa njim. Išao sam na put u tom trenutku i nisam mogao da prekidam put kako bih negirao glasine, posebno o mom zdravlju'', zaključuje Baradar.