Сарађивала је са највећим светским брендовима и шетала пистом уз Наоми, Линду, Синди, а велики Армани је наговорио да се ошиша на кратко.

- Армани је господин, он је једнако стил. На крају су ме он и његови сарадници наговорили да се ошишам иако ја то нисам хтела. Увек ми је био сан да имам дужу косу, са њом изгледам и лепше и млађе - присетила се у једној емисији Ивана сарадње са великим креатором ком је била муза.

Испричала је и да је врло захтевно било радити са Келвином Клајном.

- Али када сам чула колико ћу бити плаћена по сату за то да на мени пробају и шију моделе, као и да ће са мном бити Кејт Мос – предомислила сам се.

Рано је осетила да јој је мода у крви, па се пријавила на конкурс загребачког магазина „Свијет“, који је организовао домаћи избор за „Фордово лице“. Онда ју је модна агенција Форд позвала да ради за њих у Њујорку. Због посла је морала ванредно да заврши последња два разреда средње школе, али знала је да иде у нешто што воли.

И десио се успех. Осванула је на насловници шпанског уздања магазина Вогуе и, као прва српска манекенка која је то успела, винула се у звезде модног света.

Онда су велика имена редом почела да је зову, међу њима и Дона Каран, Донатела Версаће за ревију на чувеном Шпанском тргу у Риму, Роберто Кавали, Гучи, Армани, Долче и Габана…

Била је Арманијева муза, а на писти корачала уз Наоми Кембел, Кејт Мос, Синди Крафорд, Кристи Терлингтон, Клаудију Шифер, Линду Евангелисту, Еву Херцигову.

Ивана је остала позната и по чувеној кампањи за наочаре бренда Роберто Кавали са Брусом Вилисом.

Након свих успеха по свету Ивана се скрасила у Београду. У међувремену је издала пар књига са занимљивим детаљима из своје богате каријере.

- Моји „пензионерски“ дани су лепи, испуњени љубављу, срећом, неким стварима за које нисам имала времена. Живела сам живот у коферу, али био је то живот о коме сам сањала. Ја и сада путујем много, али туристички, тако да и у томе уживам. Али много ми значи то што и даље имам понуде из иностранства за разна снимања, едиторијале… много ми значи јер знам да, ако пожелим, могу да се вратим послу - испричала је она пре пар година.

Године 2017. се верила са Дејаном Божовићем, који годинама живи и ради у иностранству, а у јавности би повремено процурила тек понека заједничка фотографија.

Претходно се говорило да је кратко била у љубави са нашим глумцем Вуком Костићем.

Ивана се прошле године огласила и поводом оптужби Милене Радуловић да ју је учитељ глуме Мика Алексић злостављао, пре свега јер је и она ишла на часове у исту школу.

- Ако је истина, ово је страшно, заиста. И сама сам била члан драмске групе као и небројено много данашњих успешних глумаца… Мика јесте био врло, врло строг, за нека моја схватања и тада и сада, његове педагошке методе су биле погрешне. Када сам изразила жељу да се упоредо бавим манекенством, рекао је да бирам између групе и манекенства. У року од минут сам одабрала, наравно, манекенство - написала је Ивана на Инстаграму.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".