Наиме, певачица је у једном од бројева ТВ Новости из 2001. године говорила о томе на следећи начин:

Фото: Архива Новости

 

- До мене је стигла вест: Вики Миљковић киднапована у Берлину! Овога пута није се радило о неком наивном трачу, него о нечем озниљном. А онда је стигао и судски позив. На немачком... Сазнајем да треба да сведочим у једном судском случају. Један угоститељ из Берлина, Муслиман тужи другог газду, Србина, да ме је киднаповао и тако спречио да гостујем код првог. Помишљам да је у питању грешка. Али, на папиру пише уметница, по имену Вики Миљковић...

Након овог сазнања, колеге су Вики саветовале да се не појави на суду, чак се и певачица премишљала, али је васпитање са одговорношћу коју је стекла у родитељској кући ипак превагнула.

- Решим да отпутујем у Немачку и видим о чему се ради. Зашто бих се шест месеци нервирала и мучила у недоумици? Боље да се све разјасни одмах. Спакујем се и одлетим у Берлин, не у петак, како сам раније одлазила на викенд гостовања, него у понедељак. Као сви пословни људи, или они који радним данима имају обавезе. И док летим враћам филм на време после бомбардовања Југославије...

Фото: ТВ Новости 2001. година

 

- Тада сам, након дуже паузе, први пут кренула у Немачку. Преко Смиљке Чакалић, наше менаџерке, договорила сам била гостовање у Берлину. Веровала сам да ћу певати у њеној дискотеци. Са мном су тада у Немачку отпутовали и Ташке, као и брат Владица. Брат је по слетању у Франкфурт продужио за Штутгарт да свира на једној забави, а Ташке и ја смо сели у ауто који су возиле наше пријатељице из Немачке. Успут смо причали да бисмо прекратили време. Мобилни телефони су звонили и многи су се распитивали где ћемо наступати.Тада први пут чујемо да је прави власник један Муслиман. Мени то није било важно мада су неки наши људи то лоше протумачили. Касније сам чула од наших људи у Немачкој да су наводно тог човека уцењивали, те да је морао да плати рекет за Здравка Чолића, Јелену Карлеушу и Ацу Лукаса.

Вики је као прави професионалац стигла на наступ и отпевала. Публика је била задовољна и она је добила договорени хонорар. Међутим, ово је тек почетак случаја који је певачица у разговору објаснила:

-  Две године касније сазнајем да је то гостовање имало продужетак. то јест судски епилог. Газда је тужио Краку Мијовића, другог власника ресторана у Берлину. Наводно, Крака ме је киднаповао и није дозволио да певам. Због тога је био у истражном затвору. Ја сам знала шта је истина и желела сам да то јавно кажем. Зар поред живог дечка и брата да ме неко киднапује? Свашта!

- Одлазећи у пратњи адвоката и преводиоца у суд, осећала сам се као Биељана Плавшић у Хагу! Шалу на страну, стварно сам се уплашилаи помишљала шта ће ми се као Српкињи десити пред немачким судом.

Суђење је добро прошло, Вики је чисте савести отишла у Србију, док је Крака ослобођен. Схватила је да суд није баук као што је на почетку мислила.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "ТВ Новости", 7. марта 2001. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".