Ово је једно он најмистериознијих и најиспраћенијих криминалних дела у српској историји, па чак и у европској. Медији су данима нашироко извештали о убиству у "Интерконтиненталу", а заборављене детаље о овом догађају можете испратити ако кликнете на линк: "Жељко Ражнатовић Аркан серијал." Два дана после крвавог чина, "Вечерње новости" објавиле су прву реконструкцију догађаја коју преносимо у целости:

НИ ПИШТОЉА, НИ ПАНЦИРА

У хотелском фоајеу, испред бутика Цеца Ражнатовић, Аркан није могао да се супротстави нападачима, јер није имао никакво оружје

Фото: Архив Борбе

 

ПРЕМА причи особља "Интерконтинентала" читав сат пре него што ће доћи до пуцњаве "осећала се нека напетост".

Број гостију, или барем оних кза које се на први поглед могло закључити да су посетиоци хотела, био је необично велики. Неуобичајено је велика била и "шетња" ходницима и собама.

Фото: Архива Новости

 

Наш извор каже да је Светлана Ражнатовић, неколико минута пре напада позвана из сале у којој су она, Жељко и њена сестра Лидија седели са гостима, дође у бутик, јер је тамо, наводно, очекују муштерије. Бутик, чији је Цеца власник, налази се у Фоајеу близу хотелске базе.

- Устали су, најпре Цеца, а потом и Жељко, и кренули ка фоајеу. Жељко је био окружен неколицином познаника. Имао је намеру да их испрати, али и да види муштерије.

ТРИ СМРТОНОСНА ХИЦА

NA смрт повређеног Жељка Ражнатовића Аркана у прекјучерашњој пуцњави у "Интерконтиненталу" у Ургентни центар нису довезла кола хитне помоћи. То су учиниле његова супруга Цеца и свастика Лидија.

Лекари ургентног центра више од једног часа покушавали су да реанимацијом спасу живот Жељка Ражнатовића Аркана који је са три метка погођен у директно у лево око и уста, а окрзнуто му је било и десно око. Упркос њиховим настојањима, жртва револверашког обрачуна у хотелу "Интерконтинентал" издахнуо је нешто пре 19 часова. У том тренутку у Ургентни центар стигла је и Арканова мајка, Славка, и испуњен јој је захтев да види свог сина. Велики број Жељкових присталица, пријатеља и пословних партнера за то време опседао је простор испред, али и у самом ургентном центру, 

У покушају спасавања Жељковог живота укључили су се и директор УЦ доцент др Владимир Ђукић, као и водећи број медицинских стручњага. У сали за реанимацију, све време под седативима биле су Светлана и Лидија. 

Цеца је прва отворила врата бутика, чиме је вероватно избегла сигурну смрт. Иза ње, за неколико корака, заостајали су Жељко и пријатељи. Нападачи су тада отворили ватру - прича нам један од сведока догађаја. 

Према његовим речима, Жељков пријатељ успео је да узврати, испразнивши цео шанжер од 15 метака. У тренутку када му је понестало муниције Цеца му је добацила пиштољ. Претпоставља се да је том приликом рањен и један од нападача.

Занимљиво је да, према причи нашег извора Ражнатовић није носио никакав пиштољ нити панцир прслук. Наводно је, десетак дана раније, свом добром пријатељу рекао да се "смрти не плаши".

Фото: Архив Борбе

 

- Смрт не могу да избегнем па ми ни панцир ни пиштољ неће помоћи - рекао је Аркан, и од тада, поприлично њих, како тврди наш саговорник, зна да вођа "Тигрова" не носи оружје.

Баш тај крај, по нашем саговорнику се догодио прекјуче.

У пуцњави је како он каже лакше рањена и Цецина сестра Лидија. Она је за неколико корака била иза Аркана и двојице његових пријатеља на које су се обрушили атентатори. 

Тешко повређеном Аркану у фоајеу хотела нико није смео да приђе. Њега су до једног од џипова пренеле супруга и свастика. 

После петнаестак минута у Ургентни центар Миленка Мандића и Драгана Гарића пренела је екипа хитне помоћи.

ДИ СТЕФАНА ЧЕКА ЛОНДОН

ПОСЛОВНИ партнер Жељка Ражнатовића, италијански бизнисмен Ђовани ди Стефано, и даље се налази у римском затвору "Ређина Чели".

Као што је наш лист својевремено известио, Ди Стефана је италијанска полиција ухапсила 24. новембра прошле године на основу налога Скотланд Јарда уз тврдњу да је у Великој Британији починио кажњиво дело за које треба да му буде суђено. У италијанском затвору он ће бити задржан док се не обаве све процедуралне мере за његово изручење британским властима. Иначе, италијански листови, у бројевима од недеље, опширно пишу о убиству Жељка Ражнатовића Аркана, за кога наводе да је био "човек са хиљаду живота".

Дневник "Ил Манифесто" помиње, између осталог, да је Аркан у последње време "Своје услуге био ставио на располагање Милу Ђукановићу, прозападно оријентисаном Црне Горе."

*"Нпортал" је решио да направи реконструкцију овог драматичног догађаја и да из архиве извуче старе новинске текстове и снимке из тог времена. Овај текст, објављен је у Вечерњим новостима 1. 1. 2000. године, дан после Арканове ликвидације. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".