“Свадба деценије”, како су је многи називали, преносила се уживо на телевизији, а пре одласка у Цецину родну Житорађу, у вили у улици Љутице Богдана свештеник је прочитао молитву за срећан пут, да би затим колона од чак шездесет возила у шест ујутру кренула ка родном месту Светлане Цеце, тада Величковић. Жељко Ражнатовић Аркан је на себи имао црногорску народну ношњу док је Светлана била у српској ношњи.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Након два сата путовања стигли су у Житорађу, а потом је уследио традиционални српски обичај - гађање јабуке из пушке. Тек из шестог пута младожења је успео да обори малу јабуку. Уследила је куповина младе, а главну улогу у тој причи имали су Аркан и Цецина рођенда сестра, Лидија Величковић, данас Оцокољић.

 

Аркан је прво дао неколико штосева немачких маркака, а када је Лидија рекла да је то недовољно, Ражнатовић је позвао једног момка који је пред њим отворио актен-ташну у којој је била огромна свота новца и скупоцена наруквица од дијаманата. Али то није било довољно, те је младожења са руке скинуо златан сат и вредан прстен, а то су учинили и његови пријатељи.

Тада су процене биле да је вредност свих набројаних ствари прелазила износ од пола милиона марака.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Када је млада купљена, започео је традиционални обичај даривања младе, а потом је Цецу из породичног дома извео отац Слободан. Одатле су се запутили у Београд у цркву Светог Архангела Гаврила где је било одржано црквено венчање.

Велики број свештених лица присуствовао је овом венчању, а Цеца је у цркву ушла у раскошној венчаници, коју је 24 године касније, у новембру 2019, понела њена снајка Богдана на црквеном венчању са Вељком Ражнатовићем.

Кума Светлане Ражнатовић била је Маја Павић, тада једна од најпознатијих ТВ водитељки, док је кум био Борислав Пелевић. Бидермајер је ухватила Цецина сестра Лидија.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Након што је венчање обављено, младенци су напустили цркву Светог Архангела Гаврила и упутили су се у породични дом где их је чекала Жељкова мајка Славка Јосифовић која је Цеци поклонила златни дукат. Тада је изговорила реченицу:

- Дарујем те овим златним дукатом, који је из 1700. године. Од моје прабабе, а ваше чукунбабе. Да брак буде срећан и дуговечан.

Младенци су се потом запутили у највећи хотел у Београду тих година, где их је чекало више од 800 званица. Долазак младенаца гости су поздравили громогласним аплаузом, а Цеца и Аркан тада су се трећи пут пресвукли. Након народне ношње и венчанице, млада је носила дугачку белу хаљину, док је младожења на себи имао смокинг.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Међу гостима тадашњег хотела “Интерконтинентал” налазили су се бројне јавне личности, од политичара преко певача до спортиста. Столови су били украшени цвећем које је стигло из Холандије, док је младеначка торта била тешка више од 70 килограма. На слављу је свирао Цецин бенд, као и два трубачка оркестра. Коло су у једном тренутку заиграли младенци, а убрзо је читава подијум био препун разиграних гостију.

Прву песму на свадби отпевала је Мерима Његомир, нумеру “Рузмарин”. Након народне музике, уследила је забава, те су се гости до раних јутарњих сати веселили.

Фото: Д. Миловановић

 

 

На свадби су се микрофона латили Ана Бекута, Мира Шкорић, Шабан Шаулић, Џеј, Лепа Лукић, Нада Топчагић, Вики Миљковић и многи други. Запевала је и сама млада која је отпевала песме “Ђурђевдан”, “Зајди зајди” и “Врањанка”.

Први са свадбеног весеља отишли су младенци, желећи да испоштују традицију и обичаје.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".