"Вијестима" је у будванској полицији потврђено да је младунче лава пронађено у старој кући на путу ка селу Крапина.

Лава је лоцирао службеник полиције, који је позвао представнике Агенције за заштиту животне средине који су га ухватили.

Животиња ће бити смештена у просторијама Службе заштите и спасавања док се не нађе адекватан смештај.

Претходно је Милан Газдић из црногорске Агенције за заштиту животне средине објавио, укључивши се уживо у јутарњи програм ТВ Прва, да је мали лав поново виђен на неприступачном терену изнад Будве.

Газдић је у јутарњем програму ТВ Прва рекао да се за случај лава сазнало пре око месец дана, тачније да он незаконито борави у приватном заточеништву после чега су алармирани полиција и надлежни органи за које каже да нису могли да верују да тако нешто постоји.

Животиња транспортована у Будву

- Циљ акције је био да се животиња у свесном стању транспортује до привременог смештаја у Подгорици, пре него што се нађе трајно решење у неком од прихватилишта за лавове - навели су из Агенције за заштиту животне средине.

Око шездесет особа било је укључено у акцију потраге за лавом у Будви.

Према проценама лавић је тежак између 40 и 60 килограма. Претраживани су Маине, Побори и Марковићи, а у акцију су укључени припадници Центра за заштиту и проучавање птица, полиција, ватрогасци и ловци из Будве, као и око 15 волонтера.

Потрагу за лавом организовала је Агенција за заштиту животне средине Црне Горе из које су раније казали да "грађани неће хватати лава и да то није шала, већ да су они ту да помогну полицији и ловцима да га лоцирају".

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".