"Vijestima" je u budvanskoj policiji potvrđeno da je mladunče lava pronađeno u staroj kući na putu ka selu Krapina.

Lava je locirao službenik policije, koji je pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine koji su ga uhvatili.

Životinja će biti smeštena u prostorijama Službe zaštite i spasavanja dok se ne nađe adekvatan smeštaj.

Prethodno je Milan Gazdić iz crnogorske Agencije za zaštitu životne sredine objavio, uključivši se uživo u jutarnji program TV Prva, da je mali lav ponovo viđen na nepristupačnom terenu iznad Budve.

Gazdić je u jutarnjem programu TV Prva rekao da se za slučaj lava saznalo pre oko mesec dana, tačnije da on nezakonito boravi u privatnom zatočeništvu posle čega su alarmirani policija i nadležni organi za koje kaže da nisu mogli da veruju da tako nešto postoji.

Životinja transportovana u Budvu

- Cilj akcije je bio da se životinja u svesnom stanju transportuje do privremenog smeštaja u Podgorici, pre nego što se nađe trajno rešenje u nekom od prihvatilišta za lavove - naveli su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Oko šezdeset osoba bilo je uključeno u akciju potrage za lavom u Budvi.

Prema procenama lavić je težak između 40 i 60 kilograma. Pretraživani su Maine, Pobori i Markovići, a u akciju su uključeni pripadnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica, policija, vatrogasci i lovci iz Budve, kao i oko 15 volontera.

Potragu za lavom organizovala je Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore iz koje su ranije kazali da "građani neće hvatati lava i da to nije šala, već da su oni tu da pomognu policiji i lovcima da ga lociraju".

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".